Hirdetés

Nem lesz dobozos verzió a Windows 8-ból?



|

Bennfentesek szerint csak OEM és upgrade változatok kerülhetnek piacra a szoftverből.

Hirdetés

Rendkívül érdekes pletykával álltak elő a Windows Weekly podcast házigazdái, ugyanis a redmondi szoftvercégnél megbízható informátorokkal rendelkező Paul Thurrott és Mary Jo Foley egymástól független forrásai azt állítják, hogy a Windows 8-ból már valószínűleg nem lesz dobozos változat.


A hírek szerint a vásárlókhoz három módon juthat majd el az operációs rendszer: egyrészt megvehetik egy számítógépre előtelepítetten, másrészt XP/Vista/7 birtoklása esetén frissíthetnek rá, harmadrészt pedig megvásárolhatják OEM (System Builder) kiadásban.


Mindez annyit tenne, hogy az operációs rendszer többé már nem lenne átvihető különféle PC-k közt, amely nagyon kellemetlenül érintheti a számítógépüket saját kezűleg összerakókat, hiszen komolyabb hardvercsere esetén mindig újból meg kellene vásárolniuk a komplett operációs rendszert. A jelenlegi Windows 7-es árakkal számolva nagyjából két OEM licenc költsége adja ki a dobozos változatét.


A Microsoft állítólagos akciója első hallásra erősen nyerészkedési célúnak tűnik, ráadásul sokakat Windows 8 helyett inkább dobozos Windows 7 vásárlására ösztönözhet: talán nem lenne célszerű pont egy ilyen kritikus terméknél előhozakodni az üzleti fogással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.