Hirdetés

Nem lesz könnyű visszatérni a Firefox régi felületére



|

Mélyre nyúlnak az alkalmazásban az Australis téma gyökerei.

Hirdetés

A böngészőjük körüli eseményeket rendszeresen figyelemmel követő Firefox felhasználók valószínűleg jó ideje tudják, hogy a közeljövőben látványosan meg fog változni a Mozilla szoftverének megjelenése, az Australis névre hallgató új köntös röviden összefoglalva olyan Chrome-os jellegű lesz.

Hirdetés


A Firefox vizuálisan utoljára a 2011 márciusában kiadott 4.0-val változott látványosan, noha az elmúlt olyan két és fél évben rengeteg grafikus elemen csiszoltak a grafikusok. A jelenlegi információk alapján az Australis valamikor a jövő év elején – legkorábban talán a 28-as főverzióban – válhat alapértelmezetté, így hamarosan be fog kerülni az Aurora (alfa) kiadási csatornába, ám az érdeklődők saját felelősségre addig is innen tölthetnek előzetes tesztverziókat.


Érdemes megemlíteni, hogy a hír írásának idején elérhető legutolsó kiadásban a beállítóablak megújult verziója még nem volt elérhető, ezen túlmenően pedig nem tisztázott, hogy végleges Australisban teljesen egybeolvad-e a címsáv és keresősáv.


Az új felület funkcionalitásra rendben lévőnek tűnik: gyors tesztünk alapján az összes hétköznapokban használt opció és működési forma maradt a régiben, csak a köntös változott. Viszont kiemelendő, hogy a beépülők által eseti alapon használt alsó Kiegészítősáv teljesen eltűnt, továbbá a Mozilla egyik munkatársa szerint a megszokott felületet preferálók gondban lehetnek majd a „visszakozmetikázással”, lévén az Australis technikailag jóval több egy szimpla témánál, a gyökerei mélyen a Firefox belsejébe nyúlnak.


(Forrás: CNET, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.