Hirdetés

Nem tudjuk majd letölteni az Ubuntu Phone OS-t



|

A Computex alkalmával megtudtuk, hogy a telefongyártók kezében leszünk.

Hirdetés

Soha ilyen közel nem volt még az Ubuntu Phone OS megjelenése, csak éppen továbbra sem lehet tudni, hogy erre pontosan mikor kerülhet sor. Computexes hírek szerint jövő év elején jön a csoda, akkor is „valószínűleg”.

 

Az IDG News kollégája érdeklődött John Barnard általános menedzsernél az Ubuntu standon a Computexen az új mobil operációs rendszer megjelenési időpontját illetően. Semmi bizonyosat nem tudtak mondani az illetékesek, nemhogy a megjelenés pontos dátumát sem árulták el, de további részleteket sem lehetett megtudni az Ubuntu Phone OS-ről. Az eddigi információk és a Computexen kiállított bemutató példány alapján úgy tűnik, hogy az Ubuntu telefonos oprendszere az Android mellett lapul majd meg a telefonon és amennyiben dokkoltuk és csatlakoztattuk monitorhoz vagy tévéhez a készüléket, úgy életre kel, mint teljes értékű PC-s operációs rendszer. Elérhetjük a telefonos kontaktokat, SMS-eket, ugyanúgy hozzáférhetünk Ubuntu alkalmazásokhoz (természetesen ARM alapokra portolva) és a Unity is működni fog, egyszóval zsebben vihetjük haza a PC-t, okostelefonba ágyazva.

 

 

Barnard elmondta azt is, hogy nem lesz lehetőségük a felhasználóknak az operációs rendszer letöltésére és házi telepítésére – utóbbi lássuk be nem lenne egyszerű otthoni feladat. A telefongyártóké és szolgáltatóké lesz a döntés, hogy készülékeiket felkészítik-e az Ubuntu Phone OS-re vagy sem, a gyártók közül már most is sokan érdeklődnek a kettős Android-Ubuntu kombináció lehetősége után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.