Hirdetés

Nem túl vészes patch keddet ígér a Microsoft



|

Márciusban még Mac OS X-re is küld javítást a vállalat.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a Microsoft bejelentette, hogy a szokásos patch kedd keretében a jövő héten összesen hét darab frissítést fog kiadni a különféle termékeihez. Ezek közül négy kritikus fontosságú, tehát olyan sebezhetőségeket orvosolnak, amelyeket a felhasználó tudatos interakciója – jóhiszeműsége vagy figyelmetlensége – nélkül is képesek kihasználni a támadók.


Az első kritikus javítás a támogatott Windows változatokon futó összes Internet Explorert érinti (beleértve a 6-os főverziót is), a második Windows és Mac OS X alatt a Silverlight beépülő egyik hibáját orvosolja, a harmadik a Microsoft Office Visiót és Filter Packot foltozza, míg az utolsó a Sharepoint szervert teszi biztonságosabbá. Az első három esetében távoli kódfuttatást patchelnek a redmondiak, míg az utolsónál jogosultságemelésre használható rés kerül megszüntetésre.


A maradék három frissítés fontos besorolást kapott: az egyikkel elvileg jogosultságkiterjesztés érhető el az összes támogatott Windows rendszeren, míg a másik kettő az Office programcsomagok egyelőre körvonalaiban sem részletezett defektjeit javítják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.