Hirdetés

Nero PhotoShow Deluxe



|

A Nero fejlesztőinek új programja a kezdőknek segít digitális fényképeik hatékony kezelésében

Hirdetés

Nero PhotoShow Deluxe kép1
A Nero CD/DVD író csomag alkotóinak új programja a számítógépünkön található digitális fotók kezelését egyszerűsíti le, emellett látványos diavetítéseket is készíthetünk a segítségével. Az alkalmazás elsősorban a kezdő felhasználókat célozza meg, amit első indításkor már tapasztalhatunk is, hiszen a program „hagyományos” menüpontok helyett a feladatok irányából közelíti meg a műveleteket, amelyek három fő csoportba vannak osztva. A Kezelés (Manage) segítségével rendszerezni, szerkeszteni és nyomtatni tudjuk felvételeinket, a Készítés (Make) többek között képernyővédő és diavetítés összeállítására, valamint biztonsági mentésre használható műveleteket tartalmaz, a Megosztás (Share) kiválasztásával pedig értelemszerűen elektronikus postán továbbíthatjuk képeinket, vagy feltölthetjük internetre.

Kereső és rendező
Nero PhotoShow Deluxe kép2
A képek kezelése igazán gyerekjáték az alkalmazással, már telepítéskor meg kell adnunk egy mappát, ahol a merevlemezünkön tárolt fényképeinket tartjuk. Ezenkívül megadhatunk neki több úgynevezett „figyelt” mappát is. Ezek tartalmát a program minden indításkor ellenőrzi, és a változásokat azonnal frissíti a gyűjteményben is. A képmenedzselő ablak bal oldalán találhatók mappáink, felső részét virtuális, alsó részét pedig fizikai mappák foglalják el. A virtuális mappák használatával könnyedén megtalálhatjuk többek közt az adott hónapban készített, illetve a különféle kulcsszavak által megjelölt felvételeket. Amennyiben a fastruktúra bármely elemét kiválasztjuk, a jobb oldali ablakban megjelennek az abban található felvételek. Itt máris szembesülünk a program egyik nagy hiányosságával, nevezetesen azzal, hogy ablaka nem méretezhető át, hiába van nagy felbontású monitorunk, jóval kevesebb képet tekinthetünk át egyszerre, mint amennyi lehetséges lenne.

Szerkesztés és publikálás
Nero PhotoShow Deluxe kép3
Bármelyik képet kiválasztva bejuthatunk a szerkesztő részbe, amely gyakorlatilag egy rajzoló és egy képfeldolgozó program keveréke. Minden képet értékelhetünk egytől ötig terjedő skálán, megjegyzéseket és kulcsszavakat is fűzhetünk hozzájuk. (Ez utóbbiak használatával a fastruktúra segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk az összes, egy kategóriába tartozó fotót). A szerkesztőeszközökkel automatikus vagy manuális színkorrekciót végezhetünk, eltávolíthatjuk a vörös szemet, és elforgathatjuk a képet. A rajzolófunkciók segítségével akár retusálhatjuk is felvételünket, hiszen a hagyományos rajzeszközök (ecset, spray, radír) mellett egy klónbélyegző is a rendelkezésünkre áll. Mozgó feliratokat és apró grafikákat is elhelyezhetünk képünkön, valamint egy zenés diavetítésben is megtekinthetjük az adott mappában található összes felvételt. Ezekhez természetesen nemcsak a programhoz adott zenéket használhatjuk fel, hanem egyéb MP3-akat is.

Saját, elmentett diavetítést is készíthetünk, amelyekből később bármikor animált, áttűnésekkel és feliratokkal ellátott DVD vagy SVCD írható. Készíthetünk felvételeinkből képernyővédőt, MPEG- vagy AVI-videót, önállóan futtatható EXE-állományt, HTML-albumot, dinamikus (bizonyos időközönként változó) Windows-háttérképet, és akár CD-re vagy DVD-re is archiválhatjuk képgyűjteményünket.

Emellett képeinket vagy az elkészült diavetítéseket elhelyezhetjük az interneten, a PhotoShow Circle oldalon -- a program megvásárlásával automatikusan tárhelyet kapunk itt, illetve fotóinkat e-mailben továbbíthatjuk.

Sokrétű alkalmazás a PhotoShow Deluxe 4, szinte mindent megtehetünk vele, ami egy képkezelő alkalmazástól elvárható. Sajnos annak ellenére, hogy elsősorban kezdők számára készült a program, néha kissé logikátlan a működése: bizonyos funkciók nem ott találhatók meg, ahol az ember elvárná. Éppen ezért a teljesen ingyenes Google Picasa lényegesen jobb választás: a PhotoShow Deluxe 4-et csak akkor érdemes helyette használnunk, ha zenés, animált diavetítéseket szeretnénk készíteni.

Adatok
  • Képgyűjtemények katalogizálása
  • Alapszintű szerkesztő- és retusálóeszközök
  • Zenés diavetítések készítése, animáló feliratokkal
  • Ingyen internetes tárhely képeink számára
  • Képeket és diavetítéseket tartalmazó CD és DVD írása
  • Letölthető ingyenes „Express” verzió
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.