Hirdetés

NETGEAR Skype telefon



|

Szemügyre vettük az első igazi Wi-fis Skype telefont. Igazi, mert számítógép nélkül is használható.

Hirdetés

Az utóbbi időben nem először fordult elő, hogy a NETGEAR mindenki mást megelőzve jelenteti meg wi-fis újdonságait – nincs ez másképp Skype telefonjával sem. Az SPH101-es a legelső olyan modellek között került piacra, amelyekkel PC-s kapcsolat nélkül tudunk vezeték nélküli hálózaton telefonálni, illetve skype-olni.

 

A telefon rettentően hajaz némely Nokia és sok Sony Ericsson modell kialakítására – kissé robusztus, de letisztult forma. Mintha egy tavaly megjelent mobiltelefont tartanánk a kezünkben. Kicsit súlyosnak is találtuk – ma már ennél hatékonyabban is el tudnak helyezni vezeték nélküli lapkát tenyérgépekben.

 

netgear1_small.jpg

 

Ezt leszámítva kellemesen csalódtunk (eddigi rossz tapasztalatainkból kiindulva), és amint feljelentkeztünk egy Wi-Fi hálózatra, máris kérte Skype-nevünket, jelszavunkat, ezt követően azonnal megjelent kapcsolataink listája is. Körülbelül 1-1,5 percet kell várnunk, mielőtt az első hívást kezdeményezhetjük, ám semmilyen késleltetést nem vettünk észre a hangátvitelben. Teljes mértékben valós időben beszélhetünk rajta, és egy mobiltelefon-beszélgetésnél semmivel sem rosszabb minőségben.

 

Egyelőre a Wi-Fi hálózat beállításánál csak WEP-titkosításra van lehetőség, reméljük, a következő kiadásban már lesz komolyabb biztonsági protokoll, és az akkumulátor-üzemidő is több lesz néhány óránál. Elsőre talán nem tűnik jó vételnek, de aki sokat jár külföldre, annak akár egy-két utazás alatt is behozhatja az árát.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.