Hirdetés

Nincs több linkelt Microsoft-fiók



|

Július végétől csak aliasokat lehet majd használni.

Hirdetés

A redmondi szoftvercég még 2006-ban sokak által hasznosnak talált funkcionalitással rukkolt elő, amely segítségével össze lehetett kötni a különféle Microsoft-fiókokat; egy új Hotmail postafiók létrehozásakor a régebben használtat be lehetett „ágyazni” a frissen létrejöttbe. Ennek hatására a régi címre érkező levelek az új levelesládában is megjelentek, de például a régihez tartozó Live Messenger ismerősök is elérhetőek voltak, ha a csevegőbe az új fiókot használva jelentkezett be a felhasználó.


A Microsoft tájékoztatása szerint a linkelősdi most július végével meg fog szűnni, amely elődleges oka, hogy támadók egy másodlagos fiókba betörve elérhették az elsődleges tartalmát is – a komplett funkcionalitás túlságosan nagy biztonsági kockázattal jár.


Az információk alapján a már összekötött fiókok nem fognak szétválnia a linkelési lehetőség megszűnésével, de a Microsoft már dolgozik rajta, hogy manuálisan el lehessen végezni a szeparációt. Új fiók létrehozása helyett a redmondiak az aliasok használatát javasolják, amelynek köszönhetően technikailag egyetlen fiókhoz több eltérő e-mail cím tartozhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.