Hirdetés

Norton 360 v3.0 - a családi biztonsági csomag

|

Nem számolhatunk be sok újdonságról a Symantec családi védelmi központjának hármas verziójában, ám az a pár új elem, ami most került be a programba, méltán megérdemli a bemutatást.

Hirdetés

Tavaly novemberben mutattuk be a Norton Internet Security 2009 csomagot. Ami jót akkor elmondtunk, azt megismételhetjük most is, hiszen a Norton 360 v3.0 megörökölte a NIS 2009 összes fejlesztését, azaz a program gyorsabb, barátságosabb és szinte hihetetlenül kicsi lett. Kevesebb mint 10 megabájtot foglal el a memóriából, tevékenységét gyakorlatilag teljesen a háttérben végzi, nem zavarja a felhasználót a munkájában.


Mostantól a frissítések kis, impulzusszerű csomagokban töltődnek le, sokkal gyakrabban, mint a korábbi verziókban. Ennek köszönhetően a felhasználók sokkal gyakrabban jutnak a létfontosságú frissítésekhez, ráadásul a hálózati kapcsolatukat is kevésbé foglalják le a kis frissítőcsomagok.

20090423-norton-360-a.jpg
 


A telepítés is gyorsabb lett, bár kicsit tovább tart, mint a leírásban megadott egy perc – majdnem kettő –, de így is rakéta a korábbi telepítő majd' negyedórás darálásához képest. A telepítő CD-ről indítható az önállóan bootolni és magát az internetről frissíteni (DHCP szükséges!) képes Norton Recovery Tool is. Ez az alkalmazás képes a már indíthatatlan Windowsunkat is kitisztítani és helyreállítani egy vírustámadás után. Az új védelmi csomag készítői az optikai meghajtókat nélkülöző gépek – manapság leginkább a netbookok – felhasználóira is gondoltak. A külön mellékelt netbook-telepítési leírásban elolvasható, hogyan lehet letölteni a telepítőt a Norton támogatási oldaláról közvetlenül a számítógépre egy érvényes, még nem aktivált termékkulcs használatával.

Hirdetés


A Norton 360 kezelőfelülete továbbra is négy fő részre van bontva, lássuk ezeket, illetve a bennük fellelhető újdonságokat!


Számítógép biztonsága


Ez a fő kártevőellenes modul. Itt találhatjuk meg a vírus- és kémprogramvédelmi beállításokat, a kétirányú tűzfal és levélszűrés beállításait stb., illetve innen indíthatjuk az azonnali keresőt. A korábbi modulok mellett mostantól itt találhatjuk a Norton Insight beállításait. Ennek használatával, akár csak a NIS 2009-ben, akár tizedére csökkenthetjük a keresési időt, illetve az ehhez szükséges erőforrásigényt. Az Insight frissítései közt azoknak a programoknak az adatai szerepelnek, amiket nem kell részletes vizsgálatnak alávetni, hiszen a Symantec víruslaboratóriuma, vagy a több millió Norton-felhasználó számítógépein futó keresőmotorok korábban már biztonságosnak minősítettek.


Adatvédelem

Hirdetés


Három létfontosságú, internetböngészőkbe beépülő komponenst (IE és Firefox is) találunk itt.
Az Identity Safe segít jelszavainkat, kártyaszámainkat és egyéb bizalmas adatainkat a böngészők jelszókezelő és űrlapkitöltő funkcióinál biztosabb módon tárolni, ráadásul több eltérő „személyazonosságot” is képes kezelni a program.


Az Adathalászat elleni védelem a magukat másnak kiadó weboldalak lebuktatásában segít, az új Norton Safe Web weboldal-minősítő komponens folyamatosan frissülő közösségi adatbázisának köszönhetően képes a veszedelmes oldalakra lépés előtt figyelmeztetni a felhasználót, illetve az odalátogatást akár blokkolni is.

20090423-norton-360-b.jpg
 


Biztonsági mentés


A Norton 360 egyik hasznos tulajdonsága, hogy képes fontos adatainkról – nem a teljes rendszerről, arra továbbra is a Norton Ghost a Symantec ajánlott megoldása – biztonsági mentéseket készíteni, illetve azokat szükség esetén visszatölteni. A mentés készíthető optikai meghajtóra, helyi merevlemezre és hálózati meghajtókra – ezek használata némileg javult az előző változathoz képest –, valamint a Norton 2 gigabájtos internetes tárhelyére is. E tárhely mérete vásárlással bővíthető. Aki szeretné ezt az online mentési lehetőséget önállóan is használni, az mostantól a Symantectől megrendelheti a Norton Online Backup webes szolgáltatást is – ehhez nem kell más Norton terméket, így a 360-at sem megvenni.

Hirdetés


Számítógép beállítása


Itt találhatók a Norton 360 régi extrái, azaz a lemezoptimalizáló, az ideiglenes fájlok és a böngészési előzmények eltávolítója, valamint a Rendszerleíró adatbázist rendbetevő varázsló. Újdonság, hogy az új Norton 360 képes a rendszerrel együtt induló alkalmazások megregulázására is, azaz kitilthatjuk a nekünk nem kellőket, illetve a rendszer indulását lassító alkalmazásokat késleltetett startra is kényszeríthetjük.

20090423-norton-360-c.jpg
 


A Norton 360 v3.0 egy egyszerűen kezelhető, mégis nagy tudású biztonsági csomag, amit az egész család használhat, lévén akár három gépre is telepíthetjük.


Értékelés

Hirdetés


Előny: teljes körű védelmi megoldás, olcsó háromgépes licenc
Hátrány: az online segítség csak angolul érhető el
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 5

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.