Hirdetés

Norton 360 v3.0 - a családi biztonsági csomag



|

Nem számolhatunk be sok újdonságról a Symantec családi védelmi központjának hármas verziójában, ám az a pár új elem, ami most került be a programba, méltán megérdemli a bemutatást.

Hirdetés

Tavaly novemberben mutattuk be a Norton Internet Security 2009 csomagot. Ami jót akkor elmondtunk, azt megismételhetjük most is, hiszen a Norton 360 v3.0 megörökölte a NIS 2009 összes fejlesztését, azaz a program gyorsabb, barátságosabb és szinte hihetetlenül kicsi lett. Kevesebb mint 10 megabájtot foglal el a memóriából, tevékenységét gyakorlatilag teljesen a háttérben végzi, nem zavarja a felhasználót a munkájában.


Mostantól a frissítések kis, impulzusszerű csomagokban töltődnek le, sokkal gyakrabban, mint a korábbi verziókban. Ennek köszönhetően a felhasználók sokkal gyakrabban jutnak a létfontosságú frissítésekhez, ráadásul a hálózati kapcsolatukat is kevésbé foglalják le a kis frissítőcsomagok.

20090423-norton-360-a.jpg
 


A telepítés is gyorsabb lett, bár kicsit tovább tart, mint a leírásban megadott egy perc – majdnem kettő –, de így is rakéta a korábbi telepítő majd' negyedórás darálásához képest. A telepítő CD-ről indítható az önállóan bootolni és magát az internetről frissíteni (DHCP szükséges!) képes Norton Recovery Tool is. Ez az alkalmazás képes a már indíthatatlan Windowsunkat is kitisztítani és helyreállítani egy vírustámadás után. Az új védelmi csomag készítői az optikai meghajtókat nélkülöző gépek – manapság leginkább a netbookok – felhasználóira is gondoltak. A külön mellékelt netbook-telepítési leírásban elolvasható, hogyan lehet letölteni a telepítőt a Norton támogatási oldaláról közvetlenül a számítógépre egy érvényes, még nem aktivált termékkulcs használatával.


A Norton 360 kezelőfelülete továbbra is négy fő részre van bontva, lássuk ezeket, illetve a bennük fellelhető újdonságokat!


Számítógép biztonsága


Ez a fő kártevőellenes modul. Itt találhatjuk meg a vírus- és kémprogramvédelmi beállításokat, a kétirányú tűzfal és levélszűrés beállításait stb., illetve innen indíthatjuk az azonnali keresőt. A korábbi modulok mellett mostantól itt találhatjuk a Norton Insight beállításait. Ennek használatával, akár csak a NIS 2009-ben, akár tizedére csökkenthetjük a keresési időt, illetve az ehhez szükséges erőforrásigényt. Az Insight frissítései közt azoknak a programoknak az adatai szerepelnek, amiket nem kell részletes vizsgálatnak alávetni, hiszen a Symantec víruslaboratóriuma, vagy a több millió Norton-felhasználó számítógépein futó keresőmotorok korábban már biztonságosnak minősítettek.


Adatvédelem


Három létfontosságú, internetböngészőkbe beépülő komponenst (IE és Firefox is) találunk itt.
Az Identity Safe segít jelszavainkat, kártyaszámainkat és egyéb bizalmas adatainkat a böngészők jelszókezelő és űrlapkitöltő funkcióinál biztosabb módon tárolni, ráadásul több eltérő „személyazonosságot” is képes kezelni a program.


Az Adathalászat elleni védelem a magukat másnak kiadó weboldalak lebuktatásában segít, az új Norton Safe Web weboldal-minősítő komponens folyamatosan frissülő közösségi adatbázisának köszönhetően képes a veszedelmes oldalakra lépés előtt figyelmeztetni a felhasználót, illetve az odalátogatást akár blokkolni is.

20090423-norton-360-b.jpg
 


Biztonsági mentés


A Norton 360 egyik hasznos tulajdonsága, hogy képes fontos adatainkról – nem a teljes rendszerről, arra továbbra is a Norton Ghost a Symantec ajánlott megoldása – biztonsági mentéseket készíteni, illetve azokat szükség esetén visszatölteni. A mentés készíthető optikai meghajtóra, helyi merevlemezre és hálózati meghajtókra – ezek használata némileg javult az előző változathoz képest –, valamint a Norton 2 gigabájtos internetes tárhelyére is. E tárhely mérete vásárlással bővíthető. Aki szeretné ezt az online mentési lehetőséget önállóan is használni, az mostantól a Symantectől megrendelheti a Norton Online Backup webes szolgáltatást is – ehhez nem kell más Norton terméket, így a 360-at sem megvenni.


Számítógép beállítása


Itt találhatók a Norton 360 régi extrái, azaz a lemezoptimalizáló, az ideiglenes fájlok és a böngészési előzmények eltávolítója, valamint a Rendszerleíró adatbázist rendbetevő varázsló. Újdonság, hogy az új Norton 360 képes a rendszerrel együtt induló alkalmazások megregulázására is, azaz kitilthatjuk a nekünk nem kellőket, illetve a rendszer indulását lassító alkalmazásokat késleltetett startra is kényszeríthetjük.

20090423-norton-360-c.jpg
 


A Norton 360 v3.0 egy egyszerűen kezelhető, mégis nagy tudású biztonsági csomag, amit az egész család használhat, lévén akár három gépre is telepíthetjük.


Értékelés


Előny: teljes körű védelmi megoldás, olcsó háromgépes licenc
Hátrány: az online segítség csak angolul érhető el
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.