Hirdetés

Növeli a biztonságtudatosságot a Chrome



|

Nem biztonságos jelzést kapnak a kényes adatokat HTTP-n mozgató lapok.

Hirdetés

A Google már évek óta szeretné a HTTPS adatkapcsolat használatára rábírni a portálokat, hamarosan pedig elkezd nyomást gyakorolni az akarata előtt meghajolni nem kívánó webhelyek tulajdonosaira. Ennek keretében a jövő januárban elérhetővé váló Chrome 56 böngésző címsora egy újabb jelzéssel gazdagodik.


Hirdetés


A "Nem biztonságos" felirat a belátható jövőben az olyan weblapokon fog megjelenni, amelyek titkosítás nélküli HTTP kapcsolaton keresztül próbálnak érzékeny információkat továbbítani, például jelszavakat vagy bankkártya-adatokat. A fogyasztók szempontjából ez feltétlenül pozitív fejleménynek nevezhető, hiszen titkosított adatkapcsolat esetén nem lehetséges a hálózati lekérések naplózásával ellopni az említett információkat. Legfeljebb a webhelyek megszemélyesítése jöhet szóba, ami messze nehezebb feladat.



A Google idővel az összes nem HTTPS kapcsolatot használó weblap esetén megjeleníti majd az új jelzést a Chrome böngészőben, de ez a drasztikusnak mondható lépés nem mostanában fog megtörténni.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.