Hirdetés

Novemberben érkezik az Adobe androidos pakkja



|

Hat új táblaszámítógép-alkalmazással indítja be a vállalat nagyszabású kezdeményezését, a Creative Cloud felhőszolgáltatást.

Hirdetés

A MAX 2011 technológiai konferencián az Adobe bejelentette a Touch megoldásait. Ezzel a hat könnyen elsajátítható, Android és iPad készülékekre tervezett érintőképernyős alkalmazásból álló termékcsaláddal bárki bárhol és bármikor kidolgozhatja az ötleteit és bemutathatja a munkáját. A Creative Suite által inspirált szoftverek több millió táblaszámítógép-felhasználó számára biztosítják a professzionális szintű kreativitást. Az alkalmazások a kreatív folyamat több területét lefedik: a képszerkesztést, az ötletelést, a vázlatok és inspirációs tablók készítését, a webhelyek és mobilalkalmazások prototípusainak elkészítését és a kész munka bemutatását. A vezértermék a forradalmian új Photoshop Touch alkalmazás, amely az első alkalommal teszi elérhetővé a táblaszámítógépeken a Photoshop képességeit.

 



A Touch alkalmazások, amelyek hamarosan önálló alkalmazásként is elérhetőek lesznek, fontos részét képezik az Adobe Creative Cloud szolgáltatásnak, amely a vállalat reményei szerint a kreatív közösség globális találkozóhelye lesz majd. Ott több millió felhasználó asztali és táblaszámítógép-alkalmazásokat érhet el, nélkülözhetetlen kreatív szolgáltatásokat találhat és megoszthatja a legjobb műveit.  A Touch alkalmazásokkal létrehozott fájlok megoszthatók, megtekinthetők a különböző eszközökön, vagy további finomítások végrehajtása érdekében megnyithatók a Creative Suite szoftverekben. Mivel az érintőceruzás képességek várhatóan fontos szerepet játszanak majd egyes következő generációs táblaszámítógépeken, ezért a Touch alkalmazások ujjal és érintőceruzával is vezérelhetők.

Az új Touch alkalmazáscsalád a következőket tartalmazza:

- A Photoshop Touch használatával a felhasználók egy speciálisan táblaszámítógépekhez készült alkalmazásban alakíthatják át a képeket a Photoshop alapvető funkcióival. A felhasználók egyszerű kézmozdulatokkal többrétegű képeket készíthetnek a fényképekből, végrehajthatják a leggyakoribb szerkesztéseket és professzionális effektusokat is használhatnak.

 



- A Collage lehetővé teszi a kreatív szakemberek számára az ötletgazdag képek, rajzok, szövegek és Creative Suite fájlok modern, inspirációs tablókká alakítását, így segítséget nyújt az ötletek és tervek ábrázolásában és finomításában. A szolgáltatások közé tartozik a képek importálása, négy testre szabható toll a rajzoláshoz, a szöveg hozzáadása és a színtémák alkalmazása

- A Debut segítségével a felhasználók gyakorlatilag bárhol bemutathatják a terveiket az ügyfeleknek és az érdekelt feleknek. Az Adobe Debut gyorsan megnyitja a Creative Suite fájlok táblaszámítógépekkel kompatibilis verzióit a táblaszámítógépen való kényelmes és látványos megtekintéshez, és támogatja a Photoshop rétegeit és az Illustrator rajzlapjait is.

- Az Ideas egy könnyen elsajátítható, vektoralapú rajzeszköz. Az érintőceruzával vagy az ujjával is dolgozhat, így a vonások tetszőleges mértékű nagyítás esetén is simák maradnak. Az üres vászon megnyitása után a felhasználók színtémákat választhatnak, majd táblaszámítógépekkel kompatibilis képfájlokat importálhatnak, amelyek külön rétegekként kezelhetők.

- A Kuler használatával egyszerűen készíthetnek a felhasználók színtémákat, amelyek bármilyen tervezési projekthez inspirációt nyújthatnak. A kreatív közösség által közzétett többszázezer Kuler téma mellett új színeket is felfedezhet.

- A Proto használatával interaktív elrendezési vázlatokat, valamint webhelyek és mobilalkalmazások prototípusait készítheti el táblaszámítógépén. Az ötleteket egy érintésvezérelt felület segítségével oszthatja meg a csapatokkal és az ügyfelekkel. A kézmozdulatok gyorsan kifejezik a tervkoncepciókat, így bemutatják a webhelyek szerkezetét vagy az interaktivitást. Az elrendezési vázlat vagy prototípus ezután az ipari szabványnak megfelelő HTML, CSS vagy JavaScript kódként exportálható, majd megosztható a népszerű böngészőkben az azonnali ellenőrzéshez és jóváhagyáshoz.

Az Adobe Touch alkalmazások Android eszközökön 2011 novemberében lesznek elérhetők. Az Adobe várhatóan 2012 elején tesz bejelentést az iOS rendszeren futó eszközök elérhetőségéről. Az Adobe Ideas már elérhető iPad készülékeken. Az egyes alkalmazások bevezető ára 9,99 amerikai dollár. Az Adobe Creative Cloud fájlmegtekintési, -megosztási és -továbbítási funkcióinak elérését minden Adobe Touch alkalmazás ára magában foglalja. Az Adobe Creative Cloud és az alkalmazásokhoz, szolgáltatásokhoz és közösségekhez kapcsolódó kibővített funkcióinak részletes árai 2011 novemberében lesznek nyilvánosak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.