Hirdetés

Nukleáris támadást indított a Google



|

Netkapcsolat nélkül is működnek a Chrome asztali programoknak tűnő kiegészítői.

Hirdetés

Tegnap délután a Google hivatalosan is teljes – avagy Steve Jobs jelen helyzetre is vonatkoztatható szavaival élve nukleáris – támadást indított a hagyományos számítógépes alkalmazások ellen, ugyanis a Chrome webböngésző Windows rendszeren futó változatával, továbbá a Chrome OS-es laptopokkal már elérhetőek a teljes értékű csomagolt kiegészítők. Linuxon és Mac OS X-en az elkövetkező hetekben debütál majd az új ökoszisztéma.

Hirdetés


A csomagolt alkalmazások letöltésük után a böngésző kezdőlapja mellett a néhány hete kiadott Chrome App Launcherből indíthatóak el, végfelhasználói szempontból látszólag hagyományos programokként viselkednek, netkapcsolat sem feltétlenül szükséges a futtatásukhoz. A csomagolt alkalmazásokkal elérhetőek a számítógéphez csatlakoztatott eszközök (például digitális fényképezőgép) is.


Ettől függetlenül a szoftverek teljesen webes technológiákkal készültek, a Chrome motorját használva futnak. Ez olyan szempontból jó hír, hogy mindig a böngésző homokozójában működnek, így a megszokott programokhoz képest alig férhetnek hozzá az operációs rendszerhez, ráadásul telepítéskor a megszokott kiegészítőkhöz hasonlóan engedélyeket kell kérniük a biztonsági szempontból problémás erőforrások használatához.


A Chrome áruházában jelenleg körülbelül két tucat csomagolt kiegészítő található, ám feltehetően gyorsan fog emelkedni a számuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.