Hirdetés

NVIDIA: játssz mások játékaival a böngészőn keresztül!



|

Nem csak nézhetjük a videostreamet, de az irányítást is átvehetjük.

Hirdetés

Tegnap az NVIDIA nem csak az általunk is tesztelt GeForce GTX 950 grafikus kártyát jelentette be, hanem a GameStream szolgáltatásának egy új funkcionalitását is. A szeptemberben publikus béta fázisba lépő GameStream Co-Op segítségével nem csak streamelhetjük egy ismerősünknek az éppen futtatott játékunkat, de az ismerősünk átveheti benne az irányítást is. A helyi co-op funkciót tartalmazó egyes címeknél arra is lehetőség lesz, a két fél ugyanúgy játsszon az interneten keresztül, mintha mindketten fizikailag ott ülnének a számítógép előtt, játékvezérlőkkel a kezükben.

Hirdetés


A meghívott félnek csak egy Google Chrome böngészőre, továbbá egy NVIDIA által készített beépülőre lesz szüksége. Valószínűleg azért esett pont a Chrome-ra a programozók választása, mert a szokásos billentyűzet és egér mellett elég régóta kezeli a gamepadeket is. Egyelőre nem tudni, hogy tervezi-e más böngészők támogatását az NVIDIA.


Az NVIDIA szerint a streamelő fél esetében feltétlenül javasolt a legalább 7 Mbps feltöltési sebességű internetkapcsolat, plusz nyilván a gépének bírnia kell a játék futtatása közbeni sima streamelést is. A fogadó félnek nincs feltétlenül szüksége egy dedikált videokártyára, viszont a vállalat minimum Intel Core i3-2100 processzort és 4 GB rendszermemóriát javasol a megfelelő élmény érdekében. Természetesen a fogadónakis kell a 7 Mbps sávszélesség, csak éppen letöltési irányban.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.