Hirdetés

Nyakunkon a Vulkant hozó driver a GeForce kártyákhoz?



|

Érdekes frissítést töltött fel a Windows Update szolgáltatásba az NVIDIA.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a közeli jövőben az AMD Radeon és NVIDIA GeForce videokártyákhoz is elérhetővé válhat a DirectX 12-vel közvetlenül rivalizáló, ám Linuxon és Androidon is elérhető váló Vulkan grafikus programozási felület. A múlt héten a PowerColor által megszivárogtatott Radeon R9 380X kártyánál tűntek fel egyértelműen Vulkan-kompatibilitásra utaló jelek, most pedig maga az NVIDIA szivárogtatott.

Hirdetés


A LaptopVideo2Go fórum egyik felhasználója még hétfőn felfedezett a Windows Update szolgáltatásban egy NVIDIA-tól származó, nem publikus driverfrissítést. A jelenleg csak 32 bites kiadásban elérhető illesztőprogramban nem csak a jövőbeli Pascal és Volta architektúrákra vannak utalások, de a Vulkan API támogatását is elhinti.


Ennél konkrétabban a driverrel érkezik egy új állomány is, az "nv-vk32.dll" két tucat Vulkan API által használt függvényt tesz elérhetővé a meghajtón keresztül. Ez természetesen csak a Vulkan függvénykészletének egy apró szelete, de nem feltétlenül jelenti azt, hogy az NVIDIA sehol sem tartana az API implementációjával.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.