Hirdetés

Nyáron jön az előfizetéses Office



|

Az új üzleti modell elérte a Microsoft irodai programcsomagját is: júliustól már előfizetéses konstrukcióban is elérhető lesz az Office.

Hirdetés

A nyár közepétől lesz kapható a Microsoft Office előfizetéses változata. A termékcsomag 70 dolláros éves díj ellenében tartalmazza majd a Microsoft Live One Care alkalmazást is. Az első darabokat a Circuit City-től lehet majd megvásárolni, de a szerződés melyet a Micosoft-tal kötöttek nem exkluzív, tehát elméletileg bárki árulhatja majd.


A szoftveróriás már jó ideje dolgozik a projekten, amit „Albany” kódnéven fejlesztettek, de csak most érezték megfelelőnek az időt a piacra lépésre. A csomagot Microsoft Office Equipt néven kereshetik majd az érdeklődők. A szoftveróriás – saját bevallása szerint – elsősorban azon felhasználókat célozza meg új termékével, akik sokallják az Office csomagok árát, vagy úgy érzik, nem használják eleget az irodai programcsomagot ahhoz, hogy kifizessék a néha igen borsos árát.

microsoft-office2007-image.jpg
 


Az előfizetéses konstrukció egyik legnagyobb előnye, hogy a felhasználók az éves díj ellenében ingyen kapnák az új verziókat is. A sima OEM vagy dobozos termékek esetében is létezik az úgynevezett "upgrade" lehetősége, ám az is pénzbe kerül. A kedvezményes frissítés tipikusan 200 dollár körüli áron érhető el a nem előfizetéses felhasználók számára, míg ők ezt ingyen kapják majd. Az éves díj összesen három számítógépen engedi a szoftver futtatását, a nem üzleti felhasználók számára.


A Microsoft szerint ez az eljárás csökkenti majd a kalózkodást is. Az új üzleti modell nem mindenki tetszését nyerte el, ezért a Microsoft egy ideig még mindkét megvásárlási opciót életben tartja, aztán majd a piac eldönti melyik lesz a sikeresebb.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.