Hirdetés

Nyugdíjba vonul a 32 bites Radeon Software?



|

Közben érkezett néhány pletyka az AMD AM4 tokozásról is.

Hirdetés

A hét elején gyors egymásután két érdekesebb pletyka is jött az AMD háza tájáról, ám felvezetésül kezdjünk egy ténnyel. A vállalat kiadta a többek közt az Oculus Rifttel kapcsolatos optimalizációkat is tartalmazó Radeon Software Crimson Edition 16.3.2 driverét, ez a meghajtó már hivatalos is támogatja a dupla GPU-s Radeon Pro Duo grafikus kártyát.

Hirdetés


A fejlemény pletyka része, hogy a Radeon Pro Duo drivere egyáltalán nem érhető el 32 bites változatban, továbbá hírünk írásakor a Radeon R9 Fury és R9 300 termékcsaládokhoz sem volt közvetlen link segítségével letölthető a legújabb 32 bites meghajtó. Helyette ez a lap jelent meg, amely szerint ideje frissíteni a 64 bites Windows rendszerre. Az AMD egyelőre nem kommentálta a meglepetést, de nagyon úgy tűnik, hogy a következő generációs Radeon videokártyák esetében már egyáltalán nem kell 32 bites meghajtószoftverre számítani.


A másik érdekesség, hogy a Bits-n-Chips beszámolója alapján az AMD idén debütáló AM4 tokozása az eddigi megoldásokhoz hasonlóan pin grid array típusú lesz, azaz továbbra is lesznek "lábai" a vállalat processzorainak, egészen pontosan 1331 darab. A tokozás elvileg 40×40 mm alapterületű, azaz nagyjából akkora, mint az FM2+ foglalat.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.