Hirdetés

Obama még Windows XP-t használ?



|

A képernyővédő árulkodott - a Fehér Házban még mindig képtelenek megválni az XP-től.

Hirdetés

Ma este tartja Barack Obama, az USA elnöke évi rendes kongresszusi beszédét (State of the Union address), minek kapcsán nem csak a beszéd, de az azt követő fórum is megtekinthető lesz a Fehér Ház weboldalán. Eme jeles alkalom videós bejelentéséből következtettünk arra, hogy az USA talán épp legfontosabb intézményében még Windows XP-t használnak.

 

 

David Plouffe, a Fehér Ház vezető tanácsadója jelentette be a ma esti eseményt egy videón, mely a YouTube-on is megtekinthető. Mi igazán nem is figyeltünk arra mit mond, mert figyelmünket az úr háta mögött képernyőt pihentető monitor vonta magára. A képernyővédő ugyanis egyértelműen a Windows XP logót lebegteti, amit – nagy eséllyel – egy Windows XP operációs rendszeren állíthatunk be (sőt, ez az alapértelmezett). Később a videóban gyanúnkat megerősítendő feltűnik még egy Windows XP beléptető képernyő is.

 

Nem kétséges hát, hogy legalább egy irodában – konkrétan a főtanácsadó úrnál – Windows XP fut a számítógépen. Persze nem csodálkoznánk, ha több helyen is ugyanez lenne a helyzet, sőt ha egységes szemlélettel dolgozik az IT vezetés, akkor talán az egész házban XP alapú gépek ketyegnek.

 Az XP már több, mint 10 éves, de úgy tűnik, hogy a kormányzat még nem találja elég öregnek és átlépte nem csak a Vistát, de a Windows 7-et is és most talán kivár a Windows 8 megjelenéséig. A Microsoft nem csak bevételei miatt, de biztonsági szempontból sem örül az ilyen stratégiának, fel is hívta az ügyfelek figyelmét, hogy kockázatot vállalnak, ha az XP mellett maradnak tartósan.

 

 

Az öreg OS támogatása 2014 áprilissal végére ér, így a Gartner szerint felelőtlenség lenne megpróbálni kitartani a Windows 8 érkezéséig, tekintettel a nagy szervezeteknél szükséges hosszas, akár egy éves bevezetési fázisra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.