Hirdetés

ObjectDock 1.9



|

Íme egy újabb, ezúttal jól sikerült megvalósítása a Mac OS-es Docknak Windows XP és Vista alatt.

Hirdetés

Egyik igen jól eltalált és kiválóan használható része a Macintosh gépek operációs rendszerének a Dock névre hallgató sáv, amely programindító és feladatkezelő funkciót egyaránt ellát. Ezt és még egy kicsit többet is megvalósít a Stardock ObjectDock alkalmazása, amely pontosan úgy működik, mint a „lekoppintott” eredeti. A rajta lévő ikonok szépen felnagyítódnak, ha rájuk visszük az egeret, illetve visszaállnak eredeti méretükre, ha odébb húzzuk a kurzort. A dokkon lévő elemek feltöltése igen könnyű, vidd és dobd módszerrel történik: bármilyen indítóikont vagy mappát ráhúzhatunk, és azokat később bármikor gyorsan elérhetjük.

 

objectdock.png

 

A legtöbb windowsos dokkmegvalósítással ellentétben az ObjectDock feladatkezelőként is működik, és el tudja rejteni a Windows eredeti Tálcáját is. Nemcsak statikus ikonokat tartalmazhat, hanem widgetszerű elemeket is: ilyen például a dinamikusan változó meteorológiai előrejelző, amely az aktuális hőmérséklet mellett az időjárás milyenségét jelző piktogramot is mutatja.

 

Nagyon jópofa alkalmazás az ObjectDock, amelynek segítségével egyszerűen javíthatunk operációs rendszerünk küllemén és kezelhetőségén – mindemellett ez a legjobb Dock-megvalósítás, amelyet Windows alatt valaha is láttunk. A program alapváltozata ingyenes, a sokkal több egyéni beállítást lehetővé tevő ObjectDock Plus programot 20 dollárért vásárolhatjuk meg.

 

Adatok

  • Programindító és feladatkezelő egy alkalmazásban
  • Widgetek használata
  • Bármely program vagy mappa elérhető rajta keresztül
  • Vista alatt is működik

 

Értékelés

Előny: látványos, gyors működés

Hátrány: igen csúnyán mutatnak rajta a hagyományos, nem vektorgrafikus ikonok

Teljesítmény: 80

Szolgáltatás: 75

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.