Hirdetés

Office szervizcsomag házilag



|

Tökéletes szoftver nem létezik, még a legjobb alkalmazásból is hiányozhatnak hasznos funkciók. Tökéletes példa erre az Office 2007, amely – elvileg – mindent tud, amit egy teljes körű irodai programcsomagtól elvárhatunk.

Hirdetés

A Microsoft irodai szoftvercsomagjának felturbózására hivatott programokat természetesen elhelyeztük nyomtatott magazinunk lemezmellékletén is, mindenki kipróbálhatja közülük azokat, amelyekre szüksége van. Minden itt bemutatott alkalmazás magánhasználatra ingyenes, csupán a SmartTools Booklet-Assistentet kell regisztrálnunk, de azért sem kell fizetnünk semmit. Reméljük, összeállításunkban mindenki talál számára megfelelő programot, amely megkönnyíti a mindennapi munkavégzést.

 

ASAP Utilities 4.2.10

Makrógyűjtemény Excelhez
Web: hopp.pcworld.hu/5753
Szükséges: Excel 2000 vagy újabb

 

Az ASAP Utilites gyakorlatilag egy makrógyűjtemény, amely több száz funkciót tartalmaz a cellák formázásától kezdve, a speciális kijelöléseken keresztül, a munkafüzetek együttes nyomtatásán és az indexképek készítésén át, egészen a különféle importáló és exportáló képességekig. Széles körű funkciói között minden Excel-felhasználó találhat számára érdekeseket. A csomag telepítése egyszerű, egy külön menüként jelenik meg az Excelben, a 2007-es változatba is tökéletesen beépül.

office_asap_web.png


Több száz új funkció Excel alá: ASAP Utilities

 

Chart Advisor 1.3


Diagramajánló Excel alá
Web: hopp.pcworld.hu/5754
Szükséges: Excel 2007

Nagyon sok felhasználó használja az Excelt grafikonok készítésére. Sokszor azonban a tapasztalt Excel-guruk sem tudják, hogy a rengeteg választható diagram közül melyik lenne a legmegfelelőbb az általuk használt táblázathoz. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a Chart Advisort, amely nevéhez méltóan analizálja a kijelölt adatokat, majd javasol egy diagramot, amely szerinte a legjobban illik a táblázatunkhoz. Ez természetesen módosítható és azonnal láthatjuk is változtatásunk eredményét.

 

 

office_chart_web.png
 

A Chart Advisor a Beszúrás menü alá épül be



Font Xplorer 1.2.2


Betűkészlet-kezelő
Web: hopp.pcworld.hu/5755
Szükséges: bármely Office változat

A betűkészletek kezelése soha nem volt a Windows erőssége. Bár az operációs rendszer lehetőséget kínál új fontok telepítésére és gépen fent lévők megtekintésére, de ez a modul gyakorlatilag a Windows 95 óta változatlan - nagyon kevés funkcióval rendelkezik. Erre a problémára hívhatjuk segítségül a Font Xplorer alkalmazást, amely betűkészletek listázásán kívül lehetőséget nyújt fontok eltávolítására a memóriából, készletek nyomtatására és összehasonlítására és duplikátumok keresésére is.

 

 

office_font_web.png
 

 

Az ingyenes Font Xplorernek ott a helye minden Office-felhasználó gépén

 

 

Microsoft Office kompatibilitási csomag 3.0


Új fájlformátumok régi Office alatt
Web: hopp.pcworld.hu/5757
Szükséges: Word/Excel/Powerpoint 2000 vagy újabb verzió


Az Office 2007 egyik nagy újítása az XML-alapú új állományformátumok (például DOCX vagy XLSX) bevezetése. Ezek nagy hátránya persze az, hogy a régebbi Office-verziók nem tudnak mit kezdeni velük. Ezt a problémát orvosolja a Microsoft saját fejlesztésű kompatibilitási csomagja, amely a 2000-es vagy újabb Office változatokat vértezi fel a legújabb állománytípusok támogatásával. Egyik nagy előnyük, hogy lényegesen kisebb helyet foglalnak el, mint a korábbi formátumokban mentett fájlok.

 

 

office_compat_web.png
 

 

Új formátumok használata régebbi Office változatok alatt



OPA-Backup 3.0


Aktiválásmentő
Web: hopp.pcworld.hu/5756
Szükséges: Office XP vagy újabb

Az OPA-Backup segítségével az Office-telepítésünk aktivációs információit menthetjük el. Operációs rendszer újratelepítésnél nem kell újraaktiválnunk az Office-csomagunkat, az OPA-Backup használatával a korábban elmentett aktivációt visszatölthetjük. Futtatásához a .NET Framework telepítése szükséges, emellett az okozhat még problémát, hogy az alkalmazás csak német nyelven tud kommunikálni, de azért viszonylag egyszerűen ki lehet silabizálni, hogy mi történik a képernyőn.

 

 

office_opa_web.png
 

 

 

Igaz, csak németül tud, de képes lementeni az aktiválási információkat az OPA-Backup

 


OsaSync Lite 8.2
Outlook-adatok szinkronizálása
Web: hopp.pcworld.hu/5765
Szükséges: Outlook 2000 vagy újabb

A különböző gépeken futó Outlook-alkalmazások adatainak szinkronizálása nem egyszerű dolog, Exchange-kiszolgálóra van hozzá szükség. Szerencsére létezik olyan alkalmazás, amellyel megkerülhetjük ezt a korlátozást. Az OsaSync Lite használatával a gépek közvetlenül egymással kommunikálnak, nincs szükség kiszolgálóra. Az ingyenes Lite verzió csak a címjegyzék szinkronizálására hajlandó, de fizetős változata már a levelezést, a naptárat és a teendőket is át tudja küldeni a többi számítógépre.

 

 

office_osasync.png
 

 

 

Hálózaton keresztül cserél adatokat az Osa Sync Lite




PDF Creator 0.9.7


PDF állományok előállítása
Web: hopp.pcworld.hu/5759
Szükséges: bármilyen Office változat

Egy dologra soha nem volt hajlandó a Microsoft – a PDF állományok előállításának lehetőségét beépíteni az Office csomagjaiba. A magyar nyelven is tudó, nyílt forrású PDF Creator megoldja a problémát, segítségével minden olyan alkalmazásból készíthetünk PDF-állományt, amely tud nyomtatni – természetesen ilyen az Office-csomag is. Nyomtatóként települ a rendszerünkbe, képes akár jelszóval védett állományokat létrehozni és több PDF-et is egybefűzni.

 

 

office_pdf_web.png
 

 

PDF készítésére tökéletes megoldást nyújt a PDF Creator

 


Phrase Express


Szövegkezelő
Web: hopp.pcworld.hu/5760
Szükséges: bármilyen szövegszerkesztő

Ha sokat dolgozunk olyan szövegekkel, amelyekben gyakran ismétlődő részek szerepelnek, akkor bátran kipróbálhatjuk a Phrase Express alkalmazást. A program segítségével a gyakran használt hosszabb szövegeket gyorsabban is bevihetjük egy rövidebb kifejezés beírásával vagy pedig pár kattintással. Képes importálni a Word automatikus kiegészítési szabályait, valamint kérésre elemzi is a meglévő levelezésünket a szövegajánló feltöltéséhez. Emellett a Vágólap korábbi tartalmát is megjegyzi, több lépésre visszamenően.

 

 

office_phrase_web.png
 

 

Gyakran használt kifejezéseink egyszerűen elérhetők a Phrase Express-szel

 

 

SmartTools Booklet-Assistent


Brosúrakészítő
Web: hopp.pcworld.hu/5764
Szükséges: Word 2000 vagy újabb


Könyvecskék és füzetek nyomtatását oldja meg a SmartTools Booklet-Assistent kiegészítője. Ingyenesen használható, de telepítéséhez regisztrálnunk kell a fejlesztők weboldalán. Mivel készítői németek, ezért telepítés alatt Goethe nyelvén kell boldogulnunk, szerencsére később a beállításoknál kiválasztható az angol is. Külön menüt hoz létre a Word alatt, itt található Booklet drucken gombra kattintva indítható, az oldalakat pedig automatikusan a megfelelő sorrendben nyomtatja ki.

 

 

office_booklet_web.png
 

 

Füzetek nyomtatásában nyújt segítséget a Booklet-Assistent

 

 

Sun ODF Plugin 3.0
ODF állományok kezelése
Web: hopp.pcworld.hu/5761
Szükséges: Office XP vagy újabb

Az ODF egy nyílt, szabványos állomány-formátum szövegek, táblázatok, prezentációk és más irodai dokumentumok számára. Ezt használja többek között az OpenOffice.org és a StarOffice irodai programcsomag is. Hogy ezen állományok használatára megtanítsuk Microsoft Office alkalmazásunkat, telepítenünk kell a Sun ODF beépülőjét, amely Office XP vagy újabb változatokkal működik együtt. Ezután programjaink már tökéletesen olvassák és írják az ODT, az ODS vagy az ODP kiterjesztésű dokumentumainkat.

 

 

office_odf_web.png
ODT mentése? Microsoft Office alatt sem probléma

 

 

Ubit Menu 1.04


"Rendes" menük Office 2007 alatt
Web: hopp.pcworld.hu/5762
Szükséges: Office 2007

Az Office 2007 megújult menürendszerét, a szalagokat valaki vagy szereti, vagy gyűlöli – középút nincsen. Az utóbbiak számára készült a Ubit Menu, amelynek segítségével véglegesen megszabadulhatunk a gyűlöletes szalagoktól és visszavarázsolhatjuk Office-unkat Office XP-kinézetűre. Egész pontosabban nem szabadulunk meg a szalagoktól, hanem egy új menüponttal gazdagodunk, amely alatt a jól megismert ikonok találhatók. A Ubit Menu nagy hátránya, hogy a magyar nyelvet nem ismeri, ezért a magyar Office 2007 alatt is angol menüket kapunk.

 

 

office_ubit_web.png
 

 

Gyűlöljük az Office 2007 menüjeit? Itt a megoldás

 



WinMerge 2.10.4


Állomány-összehasonlító
Web: hopp.pcworld.hu/ 5763
Szükséges: bármilyen szövegszerkesztő

Bár az Office lehetőséget nyújt fájlok verziókövetésére, ha manuálisan szeretnénk egyazon dokumentum két változatát összevetni, akkor bizony nincs egyszerű dolgunk. A Winmerge két szöveges dokumentum (vagy akár teljes mappatartalom) összehasonlítására használható, kétpaneles nézetében színekkel jelöli az állományok közötti különbséget. Ráadásul a változások egyszerűen, egy kattintással másolhatók a két fájl között.

 

 

office_winmerge_web.jpg
 
 
Egyszerű és nagyszerű: ez a WinMerge

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.