Hirdetés

Oktatnak a nyílt forráskód szakértői



|

Ismét lesz szabad szoftvereket és használatukat bemutató roadshow.

Hirdetés

2007. szeptember 25-én, 15 órakor kezdődik az Fsf.hu által szervezett, szabad szoftvereket és azok használatát bemutató országjáró előadássorozat első rendezvénye. Az idei első állomás Törökbálint, ahol az érdeklődők meglehetősen tág keresztmetszetet kaphatnak a következő témákban:

A GNU története, alapfogalmak és licenctípusok
(Baráth Gábor - Fsf.hu alapítvány)
Teljes történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig, az összes ismert és népszerű, ma használatos szabadszoftver-licenc ismertetése.

Többplatformos szabad szoftverek
(Noll János - Fsf.hu alapítvány)
Még nem használ szabad szoftvert? Vagy talán mégis? Az előadás azt mutatja be, hogy nem csak Linux alatt lehet szabad szoftvereket használni. Az első lépés a szabad világba akár egy böngésző, képszerkesztő vagy levelezőkliens lecserélése is lehet. A lényeg a nyitottság a szabad világ felé.

Ubuntu Linux, az egyik legnépszerűbb Linux-disztribúció
(Fidrich Róbert - Ubuntu közösség)
Az Ubuntu Linux az elmúlt évek egyik legsikeresebben terjedő és talán legjobban használható desktop terjesztése. Köszönhetően a stabil Debian-alapoknak és a mögötte álló fejlesztési modellnek, maguknak a fejlesztőknek és természetesen a pénznek. Az előadás során egy igazán jó, magyarul ia használható, otthonra és irodába is ajánlható rendszerrel ismerkedhetnek meg.

A magánélet biztosítása GNU eszközökkel (crypto)
(Varga Csaba Sándor - Fsf.hu alapítvány)
Manapság igen fontos szempont, hogy a számítógépek tárolóiban felhalmozott fontos és bizalmas adatokat csak és kizárólag saját magunk számára tartsuk meg. Ugyanilyen fontos, hogy internetes beszélgetéseinket és chatforgalmunkat lehetőleg csak az illetékesek kísérhessék figyelemmel. A bemutatott eszközök és technológiák az egyszerűtől a rendszergazdai szintig próbálják a védeni a privát szférát.

Egy komplett önkormányzat kiépítése szabad szoftverekkel
(Kochis Pál Zoltán - Törökbálint Polgármesteri Hivatal, informatikus)
Gondolta volna, hogy már itthon is van olyan önkormányzat, ahol szabad szoftvereket használnak a mindennapi életben? Hogy egy ekkora kaliberű váltásnál milyen nehézségekbe ütközhetünk, illetve, hogy a váltás pozitív volt-e, kiderül az előadásból.

Az Fsf.hu Roadshow első helyszíne: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 83

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.