Hirdetés

Ashampoo Video Styler 2013



|

Teljes verziós programunkkal pár kisebb módosítást végezhetünk el filmjeinken, ami jól jöhet akkor, ha most ismerkedünk a videoeffektezéssel.

Hirdetés

Friss magazinunk mellé három teljes verziós szoftvert adunk ajándékba (a havi kóddal frissülő vírusvédelmek mellett): a MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer három az egyben grafikai csomagot, a videoeffektezésre alkalmas Ashampoo Video Styler 2013-at, illetve a fájlok biztonságos törlését biztosító East-Tec Eraser 2011-et. Most Az Ashampoo programját mutatnánk be részletesen.

Videóink „feltuningolására” született meg az Ashampoo alkalmazása. Képességei ugyan finoman szólva nem vetekednek a drága fizetős szoftverekével, de minimális effektezésre használhatók. Vágni sajnos nem tudunk vele, tehát arra lenne szükség, más programot kell keresnünk a célra.

 


Felülete gyakorlatilag egyetlen ablakból áll, ismerkedjünk meg először ezzel. A bal oldalt teljes egészében elfoglalja a számítógépünk mappastruktúrája, itt navigálhatunk el abba a könyvtárba, ahol a feldolgozandó videók megtalálhatók. A felső filmcsík a videó előnézeti képét tartalmazza, segítségével gyorsan navigálhatunk a filmen belül (kék csík mutatja, hogy hol állunk éppen), valamint lejátszás közben nyomon követhetjük, hogy hol is tartunk (ezt pedig sárga csík jelöli). E fölött láthatunk egy szürke és egy sárga csillagot, ezek nagyon fontosak, mert segítségükkel tudunk váltani az eredeti és a módosított videó között. Legalul pedig egy videólejátszó ablak van, amelyben az aktuálisan kiválasztott filmet nézhetjük meg.

A fentebb említett két csillaggomb mellett négy másikat találhatunk: filmünk módosításához használhatók, forgatni és tükrözni tudunk velük. E négy funkció egyébként a Szerkesztés menüben is megtalálható. A többi szerkesztőfunkciót pedig a videolejátszótól jobbra érhetjük el.

Alapvető korrekciók

Ezek közül a legfelső a Színkorrekció névre hallgat. Itt négy csúszka használatával tudjuk a videónk színvilágát módosítani. Megváltoztathatjuk a fényerőt, a kontrasztot, a gamma értékét és a színtelítettséget is. A módosítás eredményét pedig azonnal látjuk a videolejátszó ablakban. A Hatások pont alatt teljesen értelemszerűen különböző effektusokat és egy kakukktojást találhatunk. Ez utóbbi a Vágás névre hallgat, de kicsit félrevezető, ugyanis nem a hagyományos videovágásra vonatkozik, hanem a kép méretét tudjuk vele megváltoztatni. Egy téglalap segítségével beállíthatjuk, hogy mekkora területet vágjunk ki, illetve ha oldalt kiválaszthatjuk a 4:3 vagy a 16:9 képarányt, akkor ennek megfelelő arányú részt tudunk csak kijelölni. A többi hatás különböző színmódosító effektusokat takar: invertálhatjuk a színeket, fekete-fehérré tehetjük a filmet, vagy szépiahatást ereszthetünk rá. Emellett lehetőségünk van  régi film/régi televízió effektust is bekapcsolni.

 



A Háttérzene pont segítségével lecserélhetjük filmünk hangsávját egy vagy több általunk kiválasztott hangfájlra. Egy listába felvehetjük a használni kívánt zenefájlokat, amelyek szépen egymás után a film alá kerülnek. Az ablak alján láthatjuk filmünk, illetve a kiválasztott zenék hosszát. Ha ez utóbbi rövidebb, mint a teljes videó, akkor a zene folyamatosan ismétlődik alatta.

Ezzel végére is értünk a program által elvégezhető módosítások bemutatásának - jól látszik, hogy nem túl sok van belőlük. Bármelyiket is alkalmaznánk, mindent visszavonhatunk a „Minden alapra” pont kiválasztásával, ha pedig meg vagyunk elégedve a végeredménnyel, akkor az Export feliratra kattintsunk, melynek alkalmazásával a YouTube-ra, illetve a Facebookra küldhetünk videókat. Igazándiból nem jöttünk rá, hogy mi a kettő között a különbség, mert mindkét esetben ugyanazok a beállítási lehetőségeink vannak: megadhatjuk az oldalarányt és ennek függvényében további paramétereket is. Ezután a minőséget kell kiválasztanunk, ez történhet egyrészt egy csúszka segítségével, valamint a kívánt fájlméret megadásával. Miután ezzel megvagyunk, a program elkezdi a videó kódolását, miközben újabb filmet is tudunk módosítani. A videók kódolását a képernyő alján kísérhetjük nyomon.

Adatok:

- videók forgatása, tükrözése
– egyszerű váltás az eredeti és a módosított videó között
- színek korrigálása
- különféle filmhatások alkalmazása
- háttérzene hozzáadása a videókhoz
- kódolás a háttérben
- Fejlesztő: Ashampoo
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: ashampoo.com/hu/

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.