Hirdetés

East-Tec Eraser 2011



|

E havi teljes verziónk a szenzitív információk teljes és visszaállíthatatlan törlésért felel, hogy a féltett titkaink ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

Hirdetés

Friss magazinunk mellé három teljes verziós szoftvert adunk ajándékba (a havi kóddal frissülő vírusvédelmek mellett): a MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer három az egyben grafikai csomagot, a videoeffektezésre alkalmas Ashampoo Video Styler 2013-at, illetve a fájlok biztonságos törlését biztosító East-Tec Eraser 2011-et. Most utóbbit mutatnánk be részletesen.

Nem lehet kispályás az a szoftver, amelyet a Francia Védelmi Minisztérium, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, illetve az EADS Astrium (Európa legnagyobb űrkutatással foglalkozó magáncége) használ. E havi teljes verziónk ebben az intézményekben teljesít szolgálatot, egészen pontosan a szenzitív információk teljes és visszaállíthatatlan törlésért felel, hogy az államtitkok és a vagyonokat érő kutatások ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. A Windows és a népszerű operációs rendszerek beépített törlőrutinjai ugyanis finoman szólva sem jelentenek bombabiztos megoldást. Itt van például az ingyenes Recuva segédprogram, aminek segítségével visszanyerhetők a korábban törölt fájlok.

 



A lomtárból kiürített állományok ugyanis nem tűnnek el véglegesen, valójában ott maradnak a háttértáron, csupán a rájuk mutató címzések nullázódnak le, amelyek egyszerűen visszaállíthatók, és ekkor még nem is beszéltünk az árnyékmásolatokról, valamint azokról az apró nyomokról (böngészőelőzmények, tárolt bélyegképek, mentett keresések stb.), melyek alapján visszakövetkeztethetők korábbi lépéseink. Ha ezeket mi vissza tudjuk nyerni, akkor ugyanígy hozzájuk férhet egy hacker, így érdemes komolyabb fegyvereket bevetni.

Sóval behinteni

Az East-Tec Eraser 2011 ezt a feladatot tudja teljes mértékben ellátni, hiszen a fenti referenciák mellett beszédes, hogy a német és az orosz biztonsági tanúsítványoknak is megfelel, sőt Peter Gutmann és Bruce Schneier híressé vált törlési metódusát is tudja alkalmazni. Utóbbinál a szoftver elsőként 0×FF értékkel egységesen legyalulja az érintett tárterületet, majd második nekifutásra ugyanezt 0×00-ra cseréli, s végül biztos ami biztos, titkosított és véletlenszerű törléssel még ötször áthalad a winchester érintett részén. Na, ezt állítsa vissza valaki! Olyan ez, mint amikor a rómaiak sóval szórták fel Karthágót: nem adtak semmi esélyt a másik félnek.

 



Persze a puszta törlésen túl számos lehetőségünk van. Az Eraser 2011 főablakán négy gomb gomb és öt gyorsutasítás várja, hogy rákattintsunk. A „Privacy Guard” segítségével a Windows érzékeny információit tüntethetjük el (például böngészési előzmények, tárolt keresési adatok, bélyegképek), amely mindenre kiterjed, amit az [Advanced] gombra kattintva megtapasztalhatunk. A szoftver ugyanis itt hat csoportban – Windows, böngészők, alkalmazások, P2P-adatok, hírek és e-mailek, egyéni – körülbelül száz törölhető információhalmazt tart nyilván. Az „Erase Deleted Data”, amellyel rendszeroptimalizálási feladatokat is elláthatunk, a korábban már törölt fájlok végleges eltüntetésére szolgál.

 



Az „Add Files & Folders” akkor jöhet jól, ha tömeges törlésre készülünk, ekkor ugyanis mappákat és állományokat vehetünk fel a főablakba, amelyeket az „Erase Files & Folders” utasítással eltüntethetünk a háttértár térképéről. A gyorsutasításoknál ezen felül lehetőségünk van a kuka alapos kipucolására (Recycle Bin Files), az e-mailek (Deleted E-mail) végleges törlésére, csatlakoztatott mobil háttértárak adattábláinak legyalulására (Entire Drive Wiper), ütemezett feladatok beállítására (Scheduler) és a szoftver frissítésére (Updates).

A megfelelő adatvédelem érdekében a program rendelkezik egy Risk Monitor elnevezésű ügynökkel, amely figyelmeztet minket, ha a rendszer túl sok szenzitív adatot gyűjtött össze, ha több olyan fájl is összegyűlt, amelyeket nem töröltünk kellő alapossággal, illetve ha a kuka még árulkodik az előzményeiről.

Adatok:

- érzékeny információk teljes, visszaállíthatatlan törlése
- népszerű böngészők, csevegők és levelezők támogatása
- rendszeroptimalizálás
- kormányzati tanúsítványoknak való megfelelés
- automatikus rendszertisztítás
- hordozható merevlemezek egyszerű tisztítása
- NTFS-, exFAT-, FAT32-, FAT13- és FAT12-támogatás
- Fejlesztő: EAST Technologies
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: east-tec.com/eraser
- Kompatibilitás: Windows logó

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.