Hirdetés

Olcsó Windows 8-cal sem kell PC



|

Megégette magát a Microsoft a Windows 8-cal ahelyett, hogy degeszre kereste volna magát.

Hirdetés

A Microsoft a Windows 8 kiadásakor azt remélte, hogy a forradalminak mondott operációs rendszer hamar hoz majd nagy pénzt a számukra. A valóságban azonban úgy tűnik, hogy a redmondiak megégették magukat, hiszen a PC-k iránti kereslet még mindig elég gyenge. A Microsoft nem találhatott ilyen esetben jobb gyógyszert, mint az operációs rendszer árcsökkentését.

A Digitimes szerint ez túl későn jövő döntés, de valószínűbb, hogy még ez sem elég nagy mozgatórugó a felhasználóknak arra, hogy ismét PC-ket kezdjenek el vásárolni. A helyzetet tovább rontja, hogy az Intelnek is akadtak gondjai a legújabb lapkakészletével.

A notebook-gyártók sem látják túl fényesen a helyzetet, ugyanis a cégek keresletcsökkenést várnak az idei évre, méghozzá nem is olyan aprót: várhatóan 15 százalékkal esik az érdeklődés - ez egyáltalán nem annak a jele, hogy bármi fellendítené a PC-s piacot. A Microsoft most kedvezményt ad a licencdíjból a Windows 8 esetében notebookoknál, tableteknél és hibrid OEM-eknél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.