Hirdetés

Oldalsávval újított az OpenOffice



|

Ezen felül jobb MS Office kompatibilitásnak örülhetnek a felhasználók.

Hirdetés

Az Apache Software Foundation elérhetővé tette az OpenOffice 4.0-s verzióját, amely legnagyobb érdekességét az új oldalsávja adja. A megoldást évekkel ezelőtt az IBM munkatársai fejlesztették ki a mostanra elkaszált Lotus Symphony irodai csomagjukhoz (amely az OpenOffice módosított változata volt), célja a szélesvásznú kijelzők jobb kihasználása.


Az oldalsáv tartalma természetesen igazodik a kontextushoz, így például szöveg és kép kijelölése esetén más vezérlőelemek jelennek meg rajta. Jó ötlet, hogy az oldalsáv funkcionalitása beépülőkkel módosítható, így például céges környezetben speciális lehetőségeket lehet a dolgozók rendelkezésére bocsájtani.


Végül fontos újítás még, hogy a fejlesztők szerint nagy mértékben nőtt a Microsoft Office – egész pontosan Word, Excel és PowerPoint – dokumentumokkal való kompatibilitás, amelyet valószínűleg nem vesznek rossz néven azok, akik rendszeresen szenvednek a redmondiak formátumaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.