Hirdetés

Online banki szolgáltatások



|

Hirdetés

Dave Steeves, a Microsoft egyik biztonsági szakembere a Stanford egyetemen tartott beszédében elmondta, hogy a jövőben egyre nagyobb szerephez juthatnak a smart kártyák és az USB tokenek. Ennek elsősorban az az oka, hogy e kis eszközök segítségével az online (akár banki) tranzakciók biztonsága is jelentősen növelhető lesz.

Dave Steeves szerint amikor a felhasználó Interneten keresztül szeretné intézni a banki ügyeit, akkor egy kis kijelzővel kiegészített smart kártyával vagy USB token eszközzel beléphet a bankjának weboldalaira, és azon jóváhagyhatja vagy elutasíthatja a tranzakciókat. Ezt az eszközökön elhelyezett kis gombok segítségével is megteheti, de akár a kijelzőn megjelenített ellenőrző kód weboldalra történő beírásával is jóváhagyhatja a tranzakcióit.

Dave Steeves szerint az Interneten keresztül folytatott banki műveletek csak akkor lehetnek biztonságosak, ha az egyes tranzakciókat megfelelően jóvá lehet hagyni. Ehhez pedig a kis biztonsági eszközök nagy segítséget nyújthatnak. A Microsoft jelenleg több olyan termék kifejlesztésén is dolgozik, amelyek az internetes biztonság növelését fogják segíteni. Ezen fejlesztések egyik jele a nemrégen kiadott InfoCard szoftver béta verziója, amely az internetes fizetéseket és bejelentkezéseket igyekszik biztonságosabbá tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.