Hirdetés

Online képszerkesztés mindenkinek!



|

Az Adobe fél éven belül elkészül a Photoshop grafikus program csökkentett tudású, ám mindenki számára ingyenesen használható online változátával.

Hirdetés

Az Adobe már rendelkezik online web-alapú videószerkesztő alkalmazással -- nevezetesen az Adobe Remix-szel. A Remix valójában nem más, mint egy végletekig leegyszerűsített Adobe Premiere Elements, amely az ingyenes Photobucketen keresztül érhető el regisztrálás után. A "program" jelenleg béta állapotban létezik, ezért csak a fizetős felhasználók számára érhető, azonban a végleges változat mindenki számára ingyenes lesz -- várhatóan március végtől.

 

pg_remix.jpg

Adobe Remix: egyelőre csak beta állapotban.

 

Nagy valószínűséggel a Photoshop online változata is egy partneren keresztül indul útjára, a Remix - Photobucket páros mintájára. Bruce Chizen, az Adobe vezérigazgatója szerint a Photoshop online változatát csak abban az esetben közvetítik házon belül -- tehát külső partnerek nélkül -- a felhasználók számára, ha a remklámbevételek elegendő forrást biztosítanak ennek teljesítésére.

 

Az Adobe jelenleg óvatosan kezeli az online projektet, ami érthető, hiszen az online szoftverek felé nagy elkötelezettséget mutató Google az elmúlt év folyamán rengeteg hasznos és ingyenes webre alapozott alkalmazást készített, mint például az online szövegszerkesztő és adatbáziskezelő. Ha a Google ilyen gyors ütemben végzi az online szoftverek fejlesztését, akkor elképzelhető, hogy az ingyenes Google Picasa képmanipuláló szoftverből is készül online változat.

 

Az óvatosság ellenére az Adobe magabiztos és nagy reményeket fűz az online Photoshophoz, de készülnek a konkurrens termékek megjelenésére. Szerintük még a csökkentett képességekkel felruházott Photoshop változat is képes annyi szolgáltatást nyújtani, mint az ingyenes vetélytársak -- ha lesznek egyáltalán.

A webre alapozott Photoshop a cég első olyan terméke, amely integrálja az online felületen nyújtott szolgáltatásokat a vállalat üzleti modelljébe.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.