Hirdetés

Optimalizálás helyett rombol a WinMaximizer



|

A hamis víruskeresők után már az optimalizálókban sem lehet teljes mértékben megbízni.

Hirdetés

A WinMaximizer rendszer-optimalizálóként azzal hitegeti a felhasználóját, hogy rendet rak a gépén, így visszaadva annak a régi teljesítményét. A valóságban azonban nem segítő szándékkal készült, hanem rombolásra született, és hamis üzenetekkel pénzt próbált kicsalni a tulajdonosától.

A kamu program ugyanis folyamatosan a fájlok nemlétező sérülékenységéről és a regisztrációs adatbázis hibáiról értesíti a felhasználóját, amely "hiányosságokat" természetesen csak egy általa felajánlott szoftverrel lehet befoltozni. Sőt a WinMaximizer - amely esetenként SLOW-PCfighter formában kerül a gépekre - még a rendszerbeállításokat is manipulálja, hogy így biztosítja a megfelelő ütemezését.

A kártékony program működéséről bővebben a Biztonságportál cikkében olvashat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.