Hirdetés

Óriási hiba a Firefoxban!



|

A jelszókezelőben tárolt titkos adatainkhoz bárki hozzáférhet

Hirdetés

A hiba forrása a jelszókezeló: az alrendszer gondosan odafigyel, hogy a kitöltendő doboz forrását azonosítsa, így véletlenül se kínálja fel a tárolt adatokat illetéktelen helyeken. Ezzel nincs is semmi gond, viszont a küldés folyamata már közel sem ilyen alapos, a kifelé menő adatokat ugyanis semmilyen rutin nem ellenőrzi. Ezt kihasználva az adathalász saját szerverére rögzítheti az innen kapott információkat.

 

Az exploit ellen egyelőre semmilyen védelem nincs, sőt, az Internet Explorer 7-et használók sincsenek teljesen biztonságban - bár annyival jobb a helyzetük, hogy a Microsoft böngészője a Firefoxnál alaposabban ellenőrzi az űrlapok forrását, így nehezebb rávenni, hogy bármilyen adatot is kiadjon a jelszókezelőből.

 

A biztonsági hiba az összes verziót érinti, beleértve a 64 bites "Minefield" kódnevű böngészőt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.