Hirdetés

Ősszel jöhet a Windows 8 előzetese



|

A hivatalos Windows 8 blog indulásával felgyorsultak az események a fejlesztés alatt álló platform körül.

Hirdetés

Már a nyár eleje óta lehet hallani olyan híreszteléseket, amelyek szerint a Windows 8 első tesztverziója már az ősszel megérkezhet. A pletykát az is erősíti, hogy a Microsoft szeptemberben tartja a Build fejlesztői konferenciáját, ahol a redmondi szoftvercég ígérete szerint további részleteket is elárulnak majd a fejlesztés alatt álló platformról.

 



"Keményen dolgozunk a Windows 8 megjelenésén és felépítésén, a mai naptól kezdve pedig egy nyílt dialógust indítunk azokkal, akik szeretnének hozzájutni az előzetes verzióhoz az elkövetkező hónapok során" - írja Steven Sinofsky, a Windows üzletágvezetője a frissen indult Windows 8 fejlesztői blogon, megerősítve azon híreket, amelyek szerint már az ősszel megérkezhet a platform első publikus tesztverziója.

Steven Sinofsky emellett megerősítette Steve Ballmer, a Microsoft vezérének azon korábbi kijelentését, amely szerint az új Windows merőben új lesz. "A Windows 8 újraképzeli a Windowst. Ez egy jelentős kijelentés, ami ebben a blogban újra és újra elő fog majd kerülni" - írja a redmondi szoftvercég szakembere, aki emellett fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy minden Windows 7-es alkalmazás kompatibilis lesz majd a nyolcas kiadással.

Sőt a legfrissebb bejegyzés alapján immár az is bizonyossá vált, hogy az új operációs rendszer rendelkezni fog alkalmazás bolttal. Sinofsky ugyanis a fejlesztői csapatok felsorolásánál szerepeltette az "App Store" programozói gárdát is, azaz a megoldással egy külön dedikált csoport foglalkozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.