Hirdetés

Végleg összeomlik a PC piac



|

A Citi is meglehetősen pesszimistán tekint a PC-ipar jövőre, így a Windows 8-ra is.

Hirdetés

A Citi Research úgy döntött, ideje ismét mérlegelni a PC-piaccal kapcsolatos előrejelzéseket. Az elemzők meglehetősen negatív képet festenek az iparágról, ugyanis az idei évre vonatkozó eredményre vonatkozóan korábban mínusz 4 százalékot adtak, de most már mínusz 10-et jósolnak. 

A befektetők növekvő bizalma ellenére az elemzők nem bíznak a PC-k növekvő eladásaiban, sőt, a Haswellben és a Windows 8.1-ben sem. Ami azt illeti, a Citi a Computex újdonságaival sem volt elégedett, tehát szó szerint csalódott a Haswellben. 

Míg korábban abban bíztak a szakértők, hogy 2014-2015-re 2 százalékos növekedésnek lehetünk szemtanúi, addig mostanra azt állítják, hogy a tabletek szó szerint megsemmisítik a PC-s szektort. A Citi globális előrejelzései szerint idén 237 millió tablet fogyhat (a tavalyi 144 millió után), 179 millió notebookot veszünk (a tavalyi 201 millió helyett), és 137 millió asztali gép talál gazdára (a tavalyi 148 millió helyett). A helyzetet a fejlődő piacok sem segítik, ott ugyanis az olcsó tablet lett az elsőszámú célpontja a vásárlóknak. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.