Hirdetés

Ostrom alatt az elektronikus kütyük



|

Ugrásszerűen növekszik a vírusok és a kártékony programok száma.

Hirdetés

A tanulmány szerint a vírusok, férgek és rosszindulatú szoftverek egyre fokozottabb terjedésével a cégek világszerte dollármilliárdokra rúgó adat és állásidő veszteségekkel számolhatnak. Ezek a rosszindulatú fenyegetések – további károkat és frusztrációt okozva – a mobiltelefonok világába is betörnek.

Világunk egyre nagyobb mértékű függése az elektronikus készülékektől fokozottan sérülékennyé tesz bennünket ezekkel a támadásokkal szemben. A mobil készülékek szaporodásának egyik nagy hátránya például az, hogy számos hozzáférési pontot biztosít a hackerek számára a magán, céges és akár kormányzati hálózatokhoz is. Sokan nem is tudják, mennyire fontos szerepet töltenek be életükben elektronikus készülékeik, amíg ezek el nem romlanak, vagy ami még rosszabb, támadást nem intéznek ellenük.


A távmunka, a mobiltelefon használat és a WiFi alkalmazásának elterjedése növeli a potenciális belépési pontok számát. A mobiltelefonok száma máris meghaladta a személyi számítógépekét, ami azt jelenti, hogy egy a mobilkészülékeket érintő átfogó támadásnak jelentős következményei lehetnek. Gondoljunk a hackerek által csak nyitott hálózatként emlegetett WiFi gyors elterjedésére – és máris teljesen nyilvánvalóvá válik a kockázat.

A kockázat kezelése
„A támadások kockázata a legnagyobb mértékben a vállalatokat fenyegeti. A hackerek, vírusok és egyéb rosszindulatú betörések miatti éves teljes veszteség többmilliárd dollárra rúg. A cégek feladata - méretre való tekintet nélkül - a megelőzés, a reagálás, a növekvő kockázatok folyamatos felmérése valamint a maguk és ügyfeleik védelmének kidolgozása. Ma már nem az a kérdés, hogy várhatóak-e támadások, hanem az, hogy mikor” – mondta Justin Bancroft, a Deloitte Kockázatkezelési szolgáltatások üzletágának vezetője.

„A fenti fenyegetések természetesen nagyszerű piaci lehetőségeket teremtenek az információ technológiai biztonsággal foglalkozó cégek számára. A biztonsági üzletág 2005-ben virágozni fog; a mobiltelefon szolgáltatók, készülékgyártók, szolgáltatók és rendszerintegrátorok várhatóan teljesen új üzletágakat indítanak be” – tette hozzá Bancroft.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.