Hirdetés

Panda Internet Security 2014 - egy éves licenc ajándékba

|

Minden fontos biztonsági funkciót megtalálhatunk a Panda biztonsági csomagjában, amit most előfizetőink ingyen használhatnak.

Hirdetés

A decemberi számunkban olvasható „Legjobb vírusirtó” összeállításunk egyik fontos hiányzójának számít a Panda, ám nem azért ,mert nem tartozna az élbolyba, hanem mert kevés mérés állt rendelkezésünkre. Ami volt, abból sem biztos, hogy érdemes kiindulnunk, hiszen a spanyol cég mostanság az ingyenes, ámde csökkentett funkcionalitású Cloud Antivirus védelmét küld be rendre a laborokhoz, amely egyébként gyakran a fizetős mezőny tagjaként is képes a jó eredményre. Annak ellenére, hogy az Internet Security hozzá képest szinte nehéztüzérséggel rendelkezik, mivel a biztonsági csomagban a kémprogram- és vírusirtó mellett tűzfal, levélszemét-szűrő, böngésző- és identitásvédelem, biztonsági mentés, valamint szülői-felügyelet is helyet kapott.

 

 

Az internetbiztonsági csomaghoz – vagy annak mobilos védelméhez - ráadásul az év végi előfizetői akciónk keretében olvasóink ingyen hozzájuthatnak, az AOMEI partíciónálójával, a Zoner képoptimalizálójával és az Emsisoft felsőkategóriás tűzfalával ás a Tenorshare rendszermentőjével egyetemben.

Felhő kereső

A program felhasználói felülete jól áttekinthető, kellően tetszetős és még érintőkijelző mellett is jól tapintható. Különbség azonban, hogy a többeszközös védelem lapkája alatt valójában csak egy upgrade ajánlatot találunk az eggyel fejlettebb kiadásra, mivel az Internet Security „csak” a PC-nk védelmére lett felkészítve (még jó, hogy a PC World előfizetői akár a Panda mobil védelmét is egy évig ingyen használhatják). A „Vizsgálat” alatt az on-demand kereséseket találunk, ahol kérhetünk gyorsvizsgálatot, ami a kártevők által előszeretettel támadott területek nézi át; teljes vizsgálatot, ami még a tömörített fájlokat is tüzetesen megnézi (már ha ezt a beállításokban korábban engedélyeztük), plusz egyéni kutakodást indíthatunk, valamint kérhetünk továbbfejlesztett vírusellenőrzést is, ami gyakorlatilag a Cloud Cleaner programot telepíti, majd a felhőben lévő szignatúrák alapján nézi át rendszerünket. A sebezhetőségek felderítése pedig a még nem foltozott, ám rizikós rések után kutat.

Ördög a részletekben

A klasszikus víruskeresésen túl érdemes ellátogatni a „Biztonsági másolatok” csempéhez is, ahol lokális és cloud alapú backup mentéseket állíthatunk be, ám utóbbinál ingyen csak egy 2 GB-os fiók áll rendelkezésünkre, nagyobb tárterületért viszont már fizetnünk kell, nem is keveset. A második sorban lévő ikonoknál azonban már nem találkozhatunk almenüvel, csupán az ott felsorolt funkciók működését konfigurálhatjuk, amit érdemes elvégezni, mivel ott engedélyezhetjük például a TruePrevent viselkedéselemzést, szabályozhatjuk a tűzfal és a levélszemét-szűrő működését, beállíthatjuk az identitásvédelemnél azon adatokat, amelyeket semmilyen formában sem akarunk a hálózaton kiküldeni, illetve a szülői felügyeletet is aktiválhatjuk. Nem állítanánk, hogy a haladó felhasználók elégedettek lesznek a konfigurálás mélységével, ám a mélyebb informatikai ismeretekkel nem rendelkező internetezők könnyen eligazodnak majd.

Hirdetés

Ezen javítani lehetne, mint ahogy a program erőforrásigénye is lehetne még kisebb, a szülői felügyeletnek pedig mindenképp egy külön menüt kellene biztosítani, mert jelenleg a vetélytársak e téren jóval fejlettebbek. Illetve a hatékonyságán is lehetne még dolgozni, mivel az Internet Explorer 11-es verziójával, a Windows 8.1 beépített böngészőjével pofon egyszerűen kijátszható a szoftveres szülői szigor. A Panda biztonságos böngészője is egy hasznos funkció, mivel segítségével nyugodtan bankolhatunk, ám mivel e funkció telepítésével egy komplett VirtualBox alapú virtuális környezet kerül a gépünkre, ezért korántsem mondanánk pehelysúlyúnak. A kiegészítő funkciókon tehát bőven lehetne még csiszolni, ám ettől függetlenül a Pandára továbbra is nyugodtan rábízhatjuk a gépünket, főként hogy rendkívül kedvező áron kínál egy hatékony internetbiztonsági csomagot.

 

 

Mobile Security

Ha előfizetőink nem PC-jükhöz, hanem mobileszközükhöz keresnek végpontvédelmet, akkor a Panda Mobile Security & Antivirus egy éves licencét érdemes kiemelniük az előfizetői csomagunkból. Mivel a droidos kártevők száma exponenciálisan növekszik, ezért a vírusvédelmi modulját erősen ajánljuk, ám emellett a folyamatkezelője, az adatvédelmi felügyelője, és a lopásvédelme is figyelmet érdemel, miközben tapasztalatunk szerint a valós idejű védelmet kínáló app csak kismértékben terheli le az okostelefonok és táblagépek erőforrásait.

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.