Hirdetés

Panda Internet Security 2014 - egy éves licenc ajándékba



|

Minden fontos biztonsági funkciót megtalálhatunk a Panda biztonsági csomagjában, amit most előfizetőink ingyen használhatnak.

Hirdetés

A decemberi számunkban olvasható „Legjobb vírusirtó” összeállításunk egyik fontos hiányzójának számít a Panda, ám nem azért ,mert nem tartozna az élbolyba, hanem mert kevés mérés állt rendelkezésünkre. Ami volt, abból sem biztos, hogy érdemes kiindulnunk, hiszen a spanyol cég mostanság az ingyenes, ámde csökkentett funkcionalitású Cloud Antivirus védelmét küld be rendre a laborokhoz, amely egyébként gyakran a fizetős mezőny tagjaként is képes a jó eredményre. Annak ellenére, hogy az Internet Security hozzá képest szinte nehéztüzérséggel rendelkezik, mivel a biztonsági csomagban a kémprogram- és vírusirtó mellett tűzfal, levélszemét-szűrő, böngésző- és identitásvédelem, biztonsági mentés, valamint szülői-felügyelet is helyet kapott.

 

 

Az internetbiztonsági csomaghoz – vagy annak mobilos védelméhez - ráadásul az év végi előfizetői akciónk keretében olvasóink ingyen hozzájuthatnak, az AOMEI partíciónálójával, a Zoner képoptimalizálójával és az Emsisoft felsőkategóriás tűzfalával ás a Tenorshare rendszermentőjével egyetemben.

Felhő kereső

A program felhasználói felülete jól áttekinthető, kellően tetszetős és még érintőkijelző mellett is jól tapintható. Különbség azonban, hogy a többeszközös védelem lapkája alatt valójában csak egy upgrade ajánlatot találunk az eggyel fejlettebb kiadásra, mivel az Internet Security „csak” a PC-nk védelmére lett felkészítve (még jó, hogy a PC World előfizetői akár a Panda mobil védelmét is egy évig ingyen használhatják). A „Vizsgálat” alatt az on-demand kereséseket találunk, ahol kérhetünk gyorsvizsgálatot, ami a kártevők által előszeretettel támadott területek nézi át; teljes vizsgálatot, ami még a tömörített fájlokat is tüzetesen megnézi (már ha ezt a beállításokban korábban engedélyeztük), plusz egyéni kutakodást indíthatunk, valamint kérhetünk továbbfejlesztett vírusellenőrzést is, ami gyakorlatilag a Cloud Cleaner programot telepíti, majd a felhőben lévő szignatúrák alapján nézi át rendszerünket. A sebezhetőségek felderítése pedig a még nem foltozott, ám rizikós rések után kutat.

Ördög a részletekben

A klasszikus víruskeresésen túl érdemes ellátogatni a „Biztonsági másolatok” csempéhez is, ahol lokális és cloud alapú backup mentéseket állíthatunk be, ám utóbbinál ingyen csak egy 2 GB-os fiók áll rendelkezésünkre, nagyobb tárterületért viszont már fizetnünk kell, nem is keveset. A második sorban lévő ikonoknál azonban már nem találkozhatunk almenüvel, csupán az ott felsorolt funkciók működését konfigurálhatjuk, amit érdemes elvégezni, mivel ott engedélyezhetjük például a TruePrevent viselkedéselemzést, szabályozhatjuk a tűzfal és a levélszemét-szűrő működését, beállíthatjuk az identitásvédelemnél azon adatokat, amelyeket semmilyen formában sem akarunk a hálózaton kiküldeni, illetve a szülői felügyeletet is aktiválhatjuk. Nem állítanánk, hogy a haladó felhasználók elégedettek lesznek a konfigurálás mélységével, ám a mélyebb informatikai ismeretekkel nem rendelkező internetezők könnyen eligazodnak majd.

Hirdetés

Ezen javítani lehetne, mint ahogy a program erőforrásigénye is lehetne még kisebb, a szülői felügyeletnek pedig mindenképp egy külön menüt kellene biztosítani, mert jelenleg a vetélytársak e téren jóval fejlettebbek. Illetve a hatékonyságán is lehetne még dolgozni, mivel az Internet Explorer 11-es verziójával, a Windows 8.1 beépített böngészőjével pofon egyszerűen kijátszható a szoftveres szülői szigor. A Panda biztonságos böngészője is egy hasznos funkció, mivel segítségével nyugodtan bankolhatunk, ám mivel e funkció telepítésével egy komplett VirtualBox alapú virtuális környezet kerül a gépünkre, ezért korántsem mondanánk pehelysúlyúnak. A kiegészítő funkciókon tehát bőven lehetne még csiszolni, ám ettől függetlenül a Pandára továbbra is nyugodtan rábízhatjuk a gépünket, főként hogy rendkívül kedvező áron kínál egy hatékony internetbiztonsági csomagot.

 

 

Mobile Security

Ha előfizetőink nem PC-jükhöz, hanem mobileszközükhöz keresnek végpontvédelmet, akkor a Panda Mobile Security & Antivirus egy éves licencét érdemes kiemelniük az előfizetői csomagunkból. Mivel a droidos kártevők száma exponenciálisan növekszik, ezért a vírusvédelmi modulját erősen ajánljuk, ám emellett a folyamatkezelője, az adatvédelmi felügyelője, és a lopásvédelme is figyelmet érdemel, miközben tapasztalatunk szerint a valós idejű védelmet kínáló app csak kismértékben terheli le az okostelefonok és táblagépek erőforrásait.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.