Hirdetés

PDF-et is támogat majd a következő Office



|

Hirdetés

A Word, az Excel, a PowerPoint, az Access, a Publisher, a OneNote, a Visio és az InfoPath komponensek egyaránt képesek lesznek PDF fájlokat írni, bár a fájlok megtekintéséhez külön PDF-olvasóra lesz szükség.

A vállalat hétvégi partnertalálkozóján az Office-ért felelős Microsoft-vezető, Steven Sinofsky be is mutatta az Office 12 előzetesét, amely már együttműködik a PDF állományokkal. Sinofsky egy interjúban elmondta, hogy a redmondi vállalathoz havi 120 ezer megkeresés érkezett a PDF-támogatással kapcsolatban. Mindazonáltal a PDF formátumba történő mentés lehetőségét az Office 12 fejlesztésekor már a kezdetektől szem előtt tartották - mondta Sinofsky.

Az elterjedt irodai szoftvercsomagok közül az Office utolsóként fogja támogatni a PDF-et, a Corel WordPerfect, a Sun StarOffice és az OpenOffice.org egyaránt képes PDF-fájlok mentésére. Az Adobe 1993-ban hozta nyilvánosságra a PDF formátum specifikációit, amely szerint a szoftvercégek licencdíj fizetése nélkül készíthetnek olyan alkalmazásokat, amelyek PDF-állományokba mentenek.

Az Office 12-ben a Microsoft új, XML-alapú fájlformátumai lesznek az alapértelmezettek, de a felhasználó beállíthatja akár a régi Office-változatokkal kompatibilis formátumokat, vagy a PDF-et is. Érdekesség, hogy bár az új Office támogatni fogja az Adobe-féle PDF-et, a Microsoft továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy a PDF-hez hasonló saját formátumot hozzon létre. Az egyelőre Metro kódnéven fejlesztett formátum a Windows Vistával együtt debütál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.