Hirdetés

Pénztárcát apasztó kémprogramok



|

Csökkenhet a fertőzött számítógépeken dolgozók termelékenysége.

Hirdetés

Nem túl bíztató adatokról számol be a világ egyik legelismertebb marketing szakemberének tartott Philip Kotler tanácsadó cégének felmérése: a megkérdezettek negyedének fertőződött meg a számítógépe kémprogrammal, vagy egyéb számítógépes kártevővel az elmúlt hat hónap során. Az érintettek harmada ráadásul egyszerre több káros alkalmazást talált a gépén. Ennél is riasztóbb, hogy a válaszadók szerint legalább két napba telt, amíg sikerült megtisztítani a számítógépet, vagyis legalább 16 munkaórán keresztül kénytelenek voltak a fertőzött gépen dolgozni.

A vizsgálatban a Kotler Marketing Group arra kereste a választ, hogy miképpen befolyásolja a dolgozók teljesítményét egy-egy fertőzés, amely akadályozza, illetve rosszabb esetben ellehetetleníti a munkavégzést. A felmérésben résztvevő 10-nél több, de 200-nál kevesebb számítógéppel rendelkező kis- és középvállalkozások munkatársainak megkérdezése után kiderült, hogy 20%-kal csökkent a teljesítőképességük a kártevők miatt, míg a nagyobb fertőzéseket, felugró pop-up ablakok rendszeres megjelenését, illetve hardveres lassulást okozó kémprogramok 32%-kal rontották a teljesítményüket.

 

Kieső munkaidő és a legfertőzőbb programok>>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.