Hirdetés

Perbe fogták a Google-t



|

950 millió dolláros kártérítést követel a LimitNone.

Hirdetés

A LimitNone által benyújtott kereset szerint a Google lemásolta az eredetileg közösen fejlesztett szoftvert, ami a felhasználókat segíti átköltözni a Microsoft Outlook-ból a Gmail rendszerébe. A két cég 2007 márciusában találkozott először, amikor is a Google felkérte a LimitNone-t egy olyan alkalmazás fejlesztésére, ami képes  e-mailek, címjegyzékek, és naptár bejegyzések másolására, és a Gmail-be integrálására. A kapcsolat sikeresnek indult, és a Google eleinte minden felhasználójának a gMove-ot ajánlotta. A két cég megegyezést kötött, amely szerint megosztják egymással az alkalmazás fejlesztésére vonatkozó titkokat.

fsm-google-doodle.png

 

A LimitNone állítása szerint 2007 végén a Google közölte velük, hogy piacra lép az alkalmazással - a LimitNone mellőzésével - tekintve az üzleti lehetőségek nagyságát. Ezek után a Google bemutatta ingyenes költöztető szoftverét a Google Email Uploadert, ami a LimitNone állítása szerint szinte teljesen megegyezik a gMove alkamazással, és „hasonló koncepción alapul”.


A felperes cég a Kelley, Dyre & Warren ügyvédi társaságot bízta meg, hogy képviselje ügyüket a bíróságon. Róluk azt érdemes tudni, hogy egyszer már harcba keveredett a Google-lel, akkor a Google online hirdetési gyakorlatában talált hibát érintő ügyben álltak a "másik oldalon". David Rammelt szerint, ha sikerül bizonyítani a vádakat, a LimitNone körülbelül 950 millió dolláros kártérítésre számíthat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.