Hirdetés

Petíció az Adobe árképzése miatt



|

A felhasználók sokallját az Adobe termékek európai árait.

Hirdetés

A Flashmagazine.com nemrég közölt cikkében fejti ki az Adobe nemzetközi árképzésével kapcsolatos aggályokat.

A szoftvercég Creative Suite 3 Design Premium szoftvercsomagját vizsgálva a számítások azt mutatják, hogy az árban nem kevesebb, mint 1527 dollár eltérés mutatkozik az angliai és az amerikai árak között.

Több ismert Adobe közösségi szakember szólalt fel a témában és remélik, hogy az Adobe megoldást talál az igazságtalan megkülönböztetésre. A petíciót már közel 10.000-en írták alá és a szervezők gondoskodtak róla, hogy az EU felé is továbbítsák az árakra vonatkozó felülvizsgálati kérelmüket.

A helyzet hasonló más európai országokban is, a cikk részletes összehasonlító táblázatban ismerteti elemzését, az Adobe Creative Suite 3 Web Premium csomagot alapul véve. A németországi példát ragadtuk ki, mivel az árak még magasabbak mint a szigetországban:

Megj: helyi nettó ár = nettó ár (USD) / mennyivel magasabb az ár (USD).

  • USA: USD 1599
  • Nagy Britannia: GBP 1195 = USD 2512 / USD +913
  • Németország: EUR 1899 = USD 2713 / USD +1114


A fenti árakon is túltesznek azonban a magyarországi Adobe listaárak, amelyeket a Trans-Europe Kft. tett közzé honlapján. Szintén a Web Premium csomagot vettük példának (2007.04.27-én, árfolyam: 1 USD = 180.382 HUF).

 

  • Magyarország nettó HUF 509000 = USD 2822 / USD +1223

 

(forrás: devnet.hu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.