Hirdetés

Photo Toolkit 1.7



|

Egy hasznos apróság azoknak, akik fotóik javítgatásaihoz nem akarnak azonnal drága programokat indítani.

Hirdetés

A VicMan Software programjainak túlnyomó része a digitális képek javítására, módosítására vagy bemutatására szolgál. Csupán az velük az egyetlen gond, hogy miután a többségüket kizárólag egy-egy feladatra készítették fel, ahhoz, hogy érdemben használhatók legyenek, több programot is le kellett töltenünk, telepítenünk, ráadásul a munkát nem képekhez, hanem feladatokhoz kellett igazítanunk. Ezt ismerték fel nemrég a VicMan fejlesztői is, és nemcsak hogy egybegyúrták és kiegészítették hat képjavító, -módosító programjukat, hanem sikerült ezek indítófelületét is nagyon frappánsan megoldaniuk.

 

pht_explorer.jpg

A program beépül a Windows Intézőjébe


Többféle módon is elindíthatjuk a Photo Toolkit funkcióit. Egyrészt van egy saját programablaka, amelyben a szokásos mappa- és állományböngésző segítségével tudjuk kiválasztani a módosításra váró képeket. Másrészt a másik, viszonylag hagyományosnak tekinthető módon a Photo Toolkit új menücsoportként beépül az általa ismert fájlformátumok jobb egérgombos Intéző menüjébe, ily módon funkcióit néhány kattintással el tudjuk érni minden olyan programból, amely nem bírálja felül ezt a menüt. A harmadik lehetőséggel azok fognak gyakran találkozni, akik a képek böngészésére nem egy képnézegető vagy –katalogizáló programot, hanem a Windows Intézőjét, valamint a Windows kép- és faxmegjelenítő programját használják. Ugyanis a Photo Toolkit – amennyiben a beállítóablakában nem tiltjuk meg neki – mélyen beépül mind az Intézőbe, mind az eredetileg nem sok lehetőséget nyújtó kép- és faxmegjelenítő programba – kiegészítve ezek eszközsávját. Így tulajdonképpen bármelyik módot választjuk is, képeink nézegetése közben egy-két kattintással elindíthatjuk azt a programot, amelyikre éppen szükségünk van.

 

pht_colorcorrection.jpg

Fotóink színvilágát automatikusan és manuálisan egyaránt módosíthatjuk


A vörös szemek megszüntetése, a színek korrekciója, valamint a zajok és JPEG-„kockák” eltávolítása történhet mind automatikusan, mind kézi vezérléssel. A vörösszem-eltüntetőnek is csak annyit kell (és lehet) megmondani, hogy a kép mely részén fejtse ki hatását, és ő azon a részen nagyon nagy biztonsággal megtalálja és megszünteti a „nyusziszemeket”. A Color Correctionnél vagy a felkínált variációk közül kell kiválasztanunk a nekünk leginkább tetszőt, vagy kézzel kell beállítanunk a fehéregyensúlyt, a világosságot, a kontrasztot, a színtelítettséget és a gamma-értékét. A próbáink során a „zajtalanító” tűnt a leggyengébb láncszemnek, hiszen a képek elmosásán kívül nem sok érdemlegeset csinált.

 

Főként a portréfotósok fognak nagyon örülni a digitális sminkkészletnek és a karikatúrakészítőnek. Előbbivel viszonylag egyszerűen tüntethetjük el a bőrhibákat, ráncokat, becsillanásokat, fehéríthetjük ki a fogakat, míg utóbbival a Photoshop Liquify eszközéhez hasonlóan torzíthatjuk képeinket. De nemcsak utólagos sminkeléssel, hanem fényeléssel is megpróbálkozhatunk a Lighting Effects funkció kiválasztása után. A különböző típusú és színű lámpákkal megvilágított képek sok esetben teljesen új életre kelnek.

 

Mindezek mellett a Photo Toolkit segít a megfelelő szögbe állítani képeinket, a kellő méretre szabni, sőt szükség esetén konvertálni is őket. És ha több képet jelöltünk ki például az Intézőben, akkor a kiválasztott műveletet akár csoportosan is végrehajthatjuk fotóinkon, a végén pedig eldönthetjük, hogy a módosított képekkel felül akarjuk-e írni az eredetiket, vagy más néven, esetleg más könyvtárba akarjuk őket elmenteni.

 

pht_lighting.jpg

Mostan színes lámpákkal álmodom...


 

Adatok

  • JPEG, PNG, GIF, TIF és BMP formátumok kezelése
  • Fotók forgatása, méretezése, vágása, konvertálása
  • Vörös szemek automatikus és manuális eltávolítása
  • Digitális és JPEG-zajok eltávolítása
  • Fotók színeinek automatikus és manuális korrekciója
  • Portréretusáló, karikatúrakészítő és fotómegvilágító funkciók, effektusok
  • Kötegelt feldolgozás
  • Vista alatt jelenleg csak a fejlesztői (1.8 beta) változat működik
  • Fejlesztő: VicMan Software
  • Ingyenes

 

Értékelés

Előny: sokfajta korrekciós és effektus eszköz, több módon is kényelmesen elérhető, kötegelt feldolgozás

Hátrány: színkorrekciónál nagyon hiányzik a hisztogram, a sablonok a manuális részeken nem érhetők el

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.