Hirdetés

Photoshop: megszűnik a Windows XP támogatás



|

A jelenleg piacon lévő CS6 az utolsó verzió, amely futtatható az elavult rendszeren.

Hirdetés

Tegnap délután Tom Hogarty, az Adobe egyik termékmenedzsere blogjában felhívta a figyelmet azon vélhetően sokakat még érintő tényre, hogy a Photoshop jelenleg piacon lévő CS6 verziója az utolsó, amely még hajlandó elfutni a 11 éve útjára indított Windows XP operációs rendszeren; a következő kiadásnak már minimum Windows 7 kell majd.


Indoklásában az úriember kifejtette, hogy a redmondiak elavult operációs rendszerén jól működő és szabványos API-k hiányában a programozóik nem képesek kihasználni a modern grafikus processzorokban rejlő számítási kapacitást, márpedig a GPGPU megoldásokra való váltás alapvető fontosságú egy ilyen komplex alkalmazás esetében, hiszen a különféle grafikus műveleteket a CPU helyett a GPU-val végeztetve nagy mértékben nő a feldolgozás teljesítménye.


Pénteken kompatibilitási hírek szempontból egyébiránt duplán „rossz napja” volt a Windows XP-nek, hiszen a Google szintén tegnapi tájékoztatása szerint november közepétől a webes alkalmazásai hivatalosan már nem fogják támogatni az Internet Explorer 8 webböngészőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.