Hirdetés

PhotoStage Slideshow Creator



|

Szeretnénk kedvenc fotóinkat ajándékba adni családtagjainak? Elég puritán megoldás lenne egyszerűen felírni a képeket egy lemezre - készítsünk inkább bemutatót belőlük!

Hirdetés

Manapság, a multimédiás prezentációk korában már igazán nem elegáns dolog a képeket egyszerűen lemezre írni, aztán a tulajdonos tapasztaltságában bízni, hogy majdcsak lejátssza azokat valahol. Fotónyomtatáshoz biztos, hogy ez a legjobb módszer, de egy hangulatos vetítéshez már nem elegendő. Vehetjük azt az esetet is, amikor a kinyomtatott képeinket nem szeretnénk odaajándékozni, de mégis meg szeretnénk mutatni őket a rokonoknak. Ezekre az esetekre nyújt megoldást a PhotoStage ingyenes alkalmazása, amely könnyen és egyszerűen elkészíti a szükséges bemutatót.

 

 

 

 

Gyorsan és könnyen

 

Már a telepítésnél figyelnünk kell, milyen pluszalkalmazások kerülnek a gépünkre, ugyanis a PhotoStage telepítője nemcsak ezt az egy programot kínálja fel, hanem számos kapcsolódó termékét is. Csak akkor javasoljuk ezek bejelölését, ha tényleg nincs más program az előszerkesztésre! Ezt a faramucinak tűnő választást már az elején el kell döntenünk, ugyanis a szoftver valóban csak kész anyagokból szeret dolgozni. Az alkalmazás lényege: a nyersanyagokból egy igazán hangulatos prezentációt hozhatunk össze és készíthetünk el, többféle formátumban. Elsődlegesen képekkel dolgozhatunk, de lehetőségünk van videók és hangok beszúrására is, ez utóbbiakat főleg aláfestő zeneként használhatjuk. A források hozzáadása egy gombnyomással megtörténik, melyek közé az alapértelmezett időtartamú és típusú átfedés kerül. Ezek alapján már kiszámítható az aláfestő zene hossza, amelyet külön sávba szúrhatunk be. A fotóknál olyan egyszerű effektust is használhatunk, mint a zoomolás, de egyes esetekben a képarányt is beállíthatjuk. A prezentációhoz természetesen kommentárt is fűzhetünk, amelynek rögzítését a program elvégzi, nem kell hozzá külön alkalmazást keresnünk, ráadásul ha a hangrögzítés nem sikerülne, akkor feliratozhatjuk is a képeinket. A bemutató összeállítása végén igen sokféle kimeneti formátumból választhatunk, legyen az filmes DVD vagy Blu-ray média, számítógépre vagy hordozható eszközre (például iPhone) optimalizált videofájl. Szükség esetén még a videominőséget is megszabhatjuk, illetve széles képernyőkhöz is igazíthatjuk a bemutatónkat.

 

 

A bemutatót megbolondíthatjuk a zoomeffektussal

 

 

Apróbb bosszúságok

 

Igazán nagyszerű programot ismertünk meg, de sajnos nem teljesen tökéletes az alkalmazás. A használható átmenetek számát kevésnek találtuk, és bár lehet, hogy több már túlságosan megszédítené a bemutatót, de a három mégiscsak kevés. Egy másik bosszúság, hogy az aláfestő zenét csak a legvégén adhatjuk hozzá munkánkhoz, ugyanis valami miatt a program nem engedte annak mozgatását a sávon. A képeket és a videókat csak előre elkészítve illesszük be, ugyanis ezek utólagos módosítását nem támogatja az alkalmazás. Tehát valóban csak arra használhatjuk, hogy kedvenc képeinket összepakoljuk egy bemutatóvá és filmet készítsünk belőlük. Erre viszont a PhotoStage tényleg nagyon jó, és valóban egyszerűen használható.

 

 

Többféle formátumba készíthetjük el a prezentációnkat

 

 

Adatok

  • Képek, videók, hangok beszúrása
  • Zoomeffekt képek esetében
  • Többféle formátumba történő exportálás
  • Kommentár rögzítése
  • Külső alkalmazások telepítése és használata
  • Forgalmazó: NCH Software
  • Ár: ingyenes
  • Web: www.nchsoftware.com/slideshow/index.html



Előny: gyorsan és egyszerűen összeállítható bemutató készítése többféle formátumba
Hátrány: a forrás szerkesztése külső programokkal lehetséges, kevés átmenet
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 3,5
Ár/érték: 5

 

Lábjegyzet: agresszív marketing
A PhotoStage igen agresszív marketinghadjáratot folytat egy-egy programjának telepítésekor. Ha bejelöljük a kapcsolódó alkalmazásokat, azt vehetjük észre, hogy a Start menüben olyan elemek jelentek meg, amelyeket nem is telepítettünk. Az ezekre való kattintáskor a szoftver máris felkínálja az online telepítést, tehát ha nem figyelünk, szinte minden ingyenes és fizetős alkalmazásuk a gépünkre kerülhet. Tény, hogy egytől egyig hasznosak, de úgy érezhetjük, mintha a tudtunkon kívül ügyködött volna valaki a gépen. Egy másik érdekesség, hogy egyes fizetős programok eltávolításakor felajánlja azok ingyenes verzióként történő használatát. Tehát elsőre nem az ingyenes, hanem a teljes termékek próbaverziói települnek – ráadásul csak a próbaidő végén derül ki ez a turpisság. Ilyen például a VideoPad vagy a WavePad. Tehát hasznos kiegészítőket telepíthetünk ugyan, viszont itt is érvényes a mondás: „nem mind arany, ami fénylik”!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.