Hirdetés

Megjelent a Pinnacle Studio 14 – HD a minimum, profi bedolgozó gyűjteménnyel



|

Szeptember végétől elérhető világszerte a sikeres videoszerkesztő szoftver legújabb változata.

Hirdetés

Kicsit többet kellett várnunk az új változatra, mint tavaly a 12-esre. Akkor a legnagyobb újdonságot a Pinnacle Montage jelentette, vagyis az a lehetőség, hogy bonyolult soksávos felület nélkül készíthettünk látványos effekteket több mozgókép jelenetből. Az új, 14-es Studio-ban a Montage témák száma meghaladja a 80-at és némileg kibővült a támogatott export formátumok száma is (Flash, QuickTime, improved AVCHD, PS3, Nintendo Wii, Xbox). Megjelent a Stop motion lehetősége, azaz animációs filmeket is készíthetünk tárgyak mozgatásával pontról pontra. Helyet kapott a Studio-ban az Avid kamera stabilizációs modulja, azaz csillapítható az ugráló kamera kitérése (az előző verzióban ezt a ProDAD Mercalli bedolgozóval oldhattuk meg igényesen, de csak standard felbontásban).

 

s14-hd.jpg
 
s14-hd-u.jpg
 
s14-hd-uc.jpg

 

 

A program három változatban lesz kapható, Studio 14 HD, Ultimate és Ultimate Collection. Ahogy elnevezése is sejteti, már az alap változat, a HD is lehetővé teszi a nagy felbontású (HD) videoanyagok szerkesztését. Ehhez képest az Ultimate tartalmaz Dolby-Digital kodeket (ez a HD-ben fizetős), BD Blu-ray és HD-DVD összeállításra képes és járnak hozzá a RedGiant bedolgozó csomagjai, a ToonIt és a Knoll Light Factory (ezt a bedolgozót használták több film készítésekor, pl. Quantum of Solace, Angels & Demons).

 

 

pinnaclestudio14ultimatecollectioneffects_1.png
 

 

 

Az Ultimate Collections változat ennél is tovább megy és a Red Giant több bedolgozóját is felvonultatja: ToonIt, Knoll Light Factory, Magic Bullet Looks, Trapcode Shine, 3D Stroke, Particular. Csomagolnak mellé egy zöld háttér drapériát is.

 

Minden változatban továbbfejlesztették a rögzítő (Capture) modult, most már jobb webkamerákról is készíthetünk megfelelő kódolású, minőségű felvételt. A rendszer igények (1,8 GHz-es AMD Athlon vagy egyenértékű processzor a minimum) nem túl magasak, de AVCHD és HD szerkeztéshez már legalább 2 GB RAM, két magos központi egység és DirectX 9 kompatibilis videokártya szükséges. Az AVCHD licenc interneten ingyenesen aktiválható. Az itthoni árak még nem ismertek, az amerikai árcédulákon hozzávetőlegesen ugyanaz a szám olvasható, mint a 12-es változat esetében, rendre 86, 144 és 188 dollárba (USD) kerülnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.