Hirdetés

PiP-mód került új Windows 10 előzetesbe



|

Elérhetővé vált az okostelefonos lezárási funkció is.

Hirdetés

Szerda este a Microsoft újabb Windows 10 Creators Update előzetessel örvendeztette meg a fast ringes tesztelőket. A múlt hetitől eltérően a build 15031 jelű kiadás nem csak nagy mennyiségű hibajavítást, de látványos új funkciókat is hozott. A kifejezetten bugosnak tekinthető előzeteseket elkerülni kívánóknak továbbra is azt javasoljuk, hogy várjanak még néhány hetet, sok a megoldásra váró kisebb-nagyobb működési rendellenesség.


Hirdetés


Az eheti előzetes legérdekesebb újdonságát "Compact Overlay" névre keresztelte a Microsoft, és egy kép-a-képben (jelen esetben ablak-az-ablakban) funkcióról van szó. A kizárólag az univerzális alkalmazások használatakor elérhető újdonság lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kisméretű ablakban kitűzzék az UWP appokat a kijelzőre, így például más programok használata közben is rajta tarthatják a szemüket az éppen lejátszott videón.



A másik nagy újdonság a "Dynamic Lock". A bekapcsolása után a számítógép automatikusan lezárja magát, amennyiben a Bluetooth segítségével hozzápárosított okostelefon kikerül a hatótávolságából. Végül megemlítendő, hogy a Windows Game Bar több tucat újabb játékkal vált kompatibilissé.


A Windows 10 Insider Preview build 15031 teljes változtatási jegyzékre kíváncsiak a Microsoft blogbejegyzésében találják a részleteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.