Hirdetés

Poénok a Google-ben



|

A Google alkalmazottai ha tudják, megragadják az alkalmat egy-két easter egg becsempészéséhez.

Hirdetés

A sor szinte végtelen, kezdeném is a legújabb easter eggel, amelynek alapján elhatároztuk, hogy készítünk egy ezzel foglalkozó cikket: a visszaszámlálással. Ha angol nyelvű Google-ra váltunk (a váltás egyszer: google.com-ot kell beírni a böngészőnkbe), és nem írunk be semmit sem a keresősávba, csak rányomunk az I'm feeling lucky gombra, akkor a képernyőn megjelenik egy nagy kék számsor, ami folyamatosan visszaszámolja a másodperceket szilveszterig.


hg-logo.png
 


A Google főoldalán a Google betűit a dolgozók rengetegszer változtatták már meg oly módon, hogy az aktuális nap híres eseményére utaljon - nyáron viszont a Google-látogatók közössége felbolydult, hiszen nem tudták kitalálni, hogy mire utalt az épp aktuális Google-betűgrafika, ráadásul a Google-os alkalmazottak készítettek megfejtésre váró Twitter-bejegyzéseket is. Később a tendencia folytatódott, ismét megjelent egy füldönkívülis grafika, amiből szintúgy nem tudtak jelentést kihámozni, így immáron sok ezren keresték a földönkívülis betűgrafikák értelmét, arra gondolván, hogy a Google így akar valami újat bevezetni a köztudatba. Erről sajnos szó sem volt, mint kiderült, egyszerűen ezzel a"sorozattal" szerettek volna megemlékezni H. G. Wellsről.


google_goth.jpg
 


A keresőoptimalizáláshoz értő olvasók is kitaláltak néhány easter egget, próbáljátok ki az alábbiakat:

- írjátok be a keresőbe, hogy find chuck norris, majd nyomjátok meg a Jó napom van gombot;

- írjátok be, hogy answer to life the universe and everything, majd üssétek le az Entert;

- írjátok be, hogy french military victories, majd nyomjátok le a Jó napom van gombot ismét;

- ha valaki ismeri a l33tsp33chet, azaz azt a módot, hogy számokkal helyettesítenek betűket, az írja be, hogy google l33t, majd nyomjon a Jó napom van gombra (angolul ugrik fel az oldal, de ez nem lehet nagy akadály);

- a google gothic kulcsszót beütve és rábökve a Jó napom van gombra, máris középkori és véres Google-logó fogad, no meg I'm feeling Depressed gomb. Ötletes.


Ezeken kívül van még jó pár ilyen, ha ismertek ilyesmit, kommenteljetek bátran.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.