Hirdetés

Pörög a hazai linuxos fejlesztés



|

A Novell partnerprogramja a hazai linuxos fejlesztések motorja.

Hirdetés

Mi közös az Audi, a PSA Peugeot Citroen, a Siemens Medical Solutions, a Deutsche Bahn, Prága város önkormányzata, vagy a Nemzeti Közlekedési Hatóság informatikai rendszerében? A Linux platform. Ez a legdinamikusabban fejlődő platform, amelyhez a nyílt forráskódú fejlesztők nap mint nap hozzáteszik frissen fejlesztett alkalmazásaikat, megosztva azokat egymással és a felhasználókkal.

 

Itthon a Synergon Informatika Nyrt., Magyarország egyik vezető rendszerintegrátora jelentette be elsőként, hogy a Linux a vállalat egyik fontos stratégiai platformjává válik, mint a jövőbeni fejlesztések egyik alapja, és mindehhez stratégiai partnerként a Novellt és annak vezető technológiáját, a SUSE Linux Enterprise-t választotta. A példa nem egyedi, hiszen a ’90-es évek vége óta számos fejlesztő vállalat és rendszerintegrátor cég dolgozik itthon is Linuxra, közülük jó néhányan már csatlakoztak a Novell Magyarország megújult Technológiai Partnerprogramjához.

 

A Novell Technológiai Partnerprogramjának keretében a fejlesztők kihasználhatják a Novell világszínvonalú oktatási, támogatás és fejlesztői szolgáltatásait. A program segítségével lehetőségük nyílik arra, hogy bemutassák saját fejlesztésű termékeiket és megoldásaikat a Novell globális marketingszervezetén keresztül. Integrált eszközökkel, fejlesztői támogatással és partneri együttműködéssel biztosíthatják megoldásaik gyorsabb piaci megjelenését. A Novell gyártói támogatásával a rendszerintegrátorok, fejlesztők, tanácsadó és üzemeltető cégek - vállalatmérettől függetlenül is - biztos háttérrel vághatnak neki saját szolgáltatás-portfoliójuk kialakításához. A Novell Magyarország új weboldalt hozott létre, hogy bemutassa a Partnerprogramban résztvevők legjobbnak minősített linuxos megoldásait.


 

A vírusvédelemtől a háziorvosi rendszerig – akik már itthon is Linuxra fejlesztenek

 

A VírusBuster biztonságtechnikai cég levelezésvédelmi termékét elsősorban Linuxra fejlesztette ki, a későbbiekben migrálta át más rendszerekre. Egyes külföldi piacokon a VírusBuster linuxos termékei slágertermékek, amelyek rugalmasságuk és széles körű felhasználhatóságuk miatt nagyon jól értékesíthetőek.

 

A Deltha Rendszerház Kft. rendszerintegrátor vállalat a PortalWare termékcsaládját fejlesztette ki Linux platformon, melyet a költséghatékony webes megjelenéshez ajánlanak; a Linuxot elsősorban a magas rendelkezésreállás, a kedvező szoftverhasználati és üzemeltetési költségek miatt használják.

 

Az IND Group az IND KET-KIT Internetes önkormányzati ügyintéző rendszerét alakította ki Linux platformon, mert az alkalmazásaik futtatásához szükséges Apache webszerverhez ideális környezetet biztosít a Linux.

 

A Different Fejlesztő Kft. két fő termékét is kínálja Linuxon: a Different Önkormányzati Iratkezelő és Iktató Rendszert, illetve a Different Module Portalt, amely egy integrált vállalati portál megoldás.

 

A ponte.hu Kft. DOKK nevű portálmegoldását eleve platformfüggetlennek tervezték, amely Linuxon futtatva egy biztonságosan üzemelő, bővíthető megoldást kínál, amely mára olyan kiemelt oldalak kiszolgálását látja el mint a www.apeh.hu és a www.police.hu.

 

A CNW Rendszerintegrációs Zrt. rendelkezik Linuxon is működő NetRegister dokumentumkezelő szerverrel. A Linux desktop felhasználásának további növekedését várják az IBM azon bejelentésétől, hogy a Lotus Notes kliens Linux desktopon is támogatott lesz.

 

A GlobeNet Zrt. ügyfelük kérésére állította át Linuxra kórházi rendszerének fejlesztését, a „Háziorvosi kommunikációs rendszert”, mindössze fél év alatt; tapasztalataik szerint költségcsökkenés, menedzselhetőség és megbízhatóság jellemzi a linuxos változatot.

 

Ezekről a fejlesztésekről a Novell Partnermegoldások oldalán olvasható bővebben.


 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.