Hirdetés

Prémium Vista-gépigény



|

A Microsoft definiálta a Windows Vista Premium matrica hardverfeltételeit

Hirdetés

A Windows Vista különböző változatainak gépigényét reprezentáló cimkés megoldást két részre osztotta a Microsoft, ezek a Basic és a Premium. A Vista változatai közül (Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise, Ultimate) mindegyik fut majd a Basic matricával ellátott számítógépeken, ám az Ultimate kiadáshoz a Premium rendszerigény alapfeltétel.

Az ennek megfelelő hardverelemekkel rendelkező számítógépek hitelesítése 2007. június 1-jén kezdődik meg. Ezeknek a konfigurációknak az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

  • Hardveres H.264 kódolás

  • HDCP támogatás

  • Többmonitoros támogatás

  • HD-minőségű hang

  • HD-minőségű hangrendszerek automatikus észlelése

  • Serial ATA 2.5-támogatás

  • USB flash meghajtóról történő rendszerbetöltés támogatása

  • Windows Vista Green Button támogatása távirányítóval

  • Minimum 50 megabájt NV gyorsítótár hibrid meghajtókon, legalább 8 MB/mp írási, és 16 MB/mp olvasási sebességgel (csak noteszgépek esetén)

  • Green Driver Minőségi Besorolás (DQR)


Természetesen a Premium logóval ellátott PC-knek támogatniuk kell az új Aero kezelőfelületet is, ami azt jelenti, hogy a grafikus kártya hardveres DirectX 9.c kompatibilitással kell rendelkezzen. A DirectX 10 csak később jelenik meg, így ennek támogatása nem alapkövetelmény.

A HD videokodekek támogatására a következő generációs optikai tárolóformátumok (HD-DVD, Blu-ray) miatt van szükség. A követelményeknek köszönhetően az MPEG-2 mellett az MPEG-4 és H.264 szabványok is hardveres gyorsítást kapnak, vagyis a HD felbontású (1920x1080) videók is zökkenőmentesen lejátszhatókká válnak. Ehhez pedig már elengedhetetlen az 5.1 hangsávval rendelkező hangtámogatás is.

Hibrid merevlemezekre kizárólag a hordozható gépeknél van szükség. Ebben az esetben legalább ötven megabájtos nem-felejtő flash gyorsítótárral rendelkező merevlemezről beszélünk. Egyéb NAND flash technológia (például az Intel-féle Robson) nem alapkövetelmény.

A Green Button (zöld gomb) szolgáltatásra a Média Center PC-k miatt van szükség. Ez a szabvány egy TV tunert, egy DVR eszközt, valamint egy távirányítót tartalmaz. Az USB eszközök rendszerindítási támogatása segítségével akár egy USB kulcsról is elindíthatjuk a rendszert, ha előzőleg arra készítettünk arról biztonsági másolatot.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.