Hirdetés

Prézlit nekünk!



|

Hirdetés

Az új Windows egyik érdekessége az alaposan átalakított Intéző-ablakokban található Címsáv, amely teljesen új módon jeleníti meg az éppen aktuális mappa tartalmát. A szaknyelvben breadcrumbs (zsemlemorzsa, prézli) néven emlegetett navigációs eszköz a visszafelé dőlő perjelek helyett kis nyilakkal választja el egymástól a címben levő mappákat, a nyilakra kattintva pedig az adott mappa szintjén lévő könyvtárstruktúrát jeleníthetjük meg, és válthatunk át egy újabb kattintással bármelyik ott levő mappára.

 

breadcrumbs.jpg

 

Bár ez így leírva talán nehezen érthető, az így is leszűrhető, hogy ez a módszer jóval hatékonyabb navigációt biztosít, ami jól jönne akár Windows XP alatt is. Nem is kell sokat várni, hogy bárki elkészítse: a hopp.pcworld.hu/2382 címről letölthető apró segédprogram telepítés után beépül a Windows XP Intézőjébe, közvetlenül a Címsáv alá, és egy külön eszközsávon valósítja meg a Vista-féle "prézlis" navigációt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.