Hirdetés

Problémát okoztak a NOD32 frissítései



|

Egy félresikerült vírusadatbázis-frissítés miatt ezreknél jelentkeztek kékhalálok, lefagyások és programösszeomlások. Az ESET hamar kijavította a hibát.

Hirdetés

Szeptember 2-án került ki a NOD32 5417-es frissítése, amely a keresőmotoron igyekezett javítani. A patch tartalmazott egy rejtett hibát, amely akkor vált élessé, amikor az 5418-as adatbázis-frissítés másnap rákerült a programokra. A hiba ezrek számára okozott kellemetlenségeket.

 

Úgy tűnik, a Windows 7-t használókat nem érintette a probléma, amely a Windows XP SP3, Windows Server 2003 és 2008 RC2 esetében jelentkezett. Leginkább memóriakezeléssel kapcsolatos hibaüzenetek jelentek meg a felhasználók gépein, majd ezt rendszerösszeomlás, lefagyás vagy kékhalál követte.

 

A fejlesztők beszámolója szerint a hiba jelentkezésekor azonnal elkezdtek dolgozni a problémán, amelyre hamar meg is érkezett az 5419-es frissítés. Az ígéretek szerint ennek a telepítése és egy újraindítás megoldja a gondokat. Ha mégsem ez történne, akkor az ESET kéri, a felhasználó vegye fel velük a kapcsolatot.

 

 

Az ESET a jövőben komplexebb előteszteléseknek szeretné alávetni a frissítéseket; nehogy a későbbiekben hasonló előfordulhasson. A hibával kapcsolatos hivatalos tájékoztató itt olvasható, míg a probléma elhárításával kapcsolatos lépések ezen az oldalon találhatóak meg. Ugyanitt láthatóak a szerverek esetében szükséges hibaelhárítás lépései is.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.