Hirdetés

Process Lasso Pro - szerezd meg egy előfizetéssel

|

A program segítségével optimalizálható a rendszer sebessége - az erőforrásokat mindig arra összpontosítja a szoftver, amire szükségünk van. A Process Lasso Pro az év végi előfizetői akciónk alapcsomagjában is helyet kapott az 1 TB tárhely, és friss Office kliensek mellett.

Hirdetés

A PC World 25. születésnapja alkalmából a Process Lasso Pro 5.x kiadásának korlátlan ideig használható változatát a PC World előfizetés részeként is megvásárolhatod, mindössze 19 980 forintért. A csomagba a 12 PC World magazinon felül 1 TB online tárhely, Office 365 Personal előfizetés, éves vírusvédelmi csomag, android adatmentő alkalmazás és többek között egy professzionális szoftverkarbantartó is került. Ha pedig ennél is többre vágysz, a prémium előfizetés részeként egy FSP külső akkumulátor, ajándék póló és plusz egy választható ajándék is a tiéd lehet. További részletek: pcworld.hu/elofizetes. Mire képes a segédprogram? Megmutatjuk neked.

Egyes, gépünkön futó folyamatok fontosabbak a többinél. Van, akinek a böngésző működése az elsődleges, más az erőforrás-igényes játékok vagy az internetes streamelés közben várja el PC-jétől a legjobb teljesítményt. A Windows önmagában nem túl hatékony az alacsonyabb prioritással rendelkező folyamatok erőforrásigényeiből eredő lassulások kezelésében. Ha szeretnénk a számunkra legfontosabb folyamatokat jelentősen felgyorsítani, akkor külső segédprogramra lesz szükségünk, például a Process Lassóra. A segédprogrammal reszponzívabbá tehetjük gépünket, valód időben optimalizálva a processzor működését és a folyamatokat, miközben a szoftver a futó programok és szolgáltatások naplózásával és korlátozásával is boldogul.Hirdetés

A Process Lasso Pro első indítása után megjelenő nyitóablak első pillantásra kissé zavarosnak tűnhet, főleg a magyar nyelvű kezelőfelület hiánya miatt. Szerencsére hamar el lehet igazodni rajta, ahogyan a telepítéskor feltett kérdésekre is elég a [Tovább] gombot nyomogatni, ha nem akarunk egyéni beállításokat. A start után egyből láthatjuk a processzor és a memória aktuális terhelését, illetve a zöld sávban azt, hogy mennyire reagál gyorsan a műveletekre a gépünk. Lejjebb az összes és az aktív folyamatok listája böngészhető, részletes adatokkal a terhelésekre és a prioritásokra vonatkozóan. Alul egy naplórészleg mutatja, hogy milyen folyamat mennyi ideig futott, és mennyire vette igénybe a PC erőforrásait.Az úgynevezett ProBalance mód már alapértelmezésben is aktív. Ez állítja át a folyamatok prioritását a rendszerben automatikus módon, és ennek köszönhetően lesz kezesebb a gépünk még akkor is, ha egyébként erőforrás-igényes alkalmazásokat futtatunk. A [Main] menüben további módokat is találunk. A Game mode például egy olyan energiaséma, amely a maximális teljesítmény érdekében jelentősen korlátozza a háttérappokat, miközben a processzor teljes erejét segít a játékokra koncentrálni. A játékfolyamatokat egyébként külön kijelölhetjük a program számára, ha azok nem kötődnek a Steamhez. A SmartTrim mód a memóriaoptimalizálásról gondoskodik, azonban a RAM felszabadítását nem kényszeríti ki. A negyedik, IdleSaver névre hallgató mód pedig arról gondoskodik, hogy munka közben maximális teljesítményt adjon a PC, tétlen állapotban azonban egyből energiatakarékos módra kapcsoljon (persze a háttérfolyamatokra is figyel).

HirdetésA program részletesen testre szabható, aminek hála mindent mi irányíthatunk, még az egyes módokon belül is számos beállítási lehetőséggel dolgozhatunk. Ha viszont valami bonyolultnak tűnik, vagy egyszerűen csak nem akarunk beleszólni a szoftver beállításaiba, akkor elég bekapcsolnunk, és el is felejthetjük - a Process Lasso gyakorlatilag észrevétlenül teszi a dolgát a háttérből, anélkül, hogy a későbbiekben állítgatnánk vagy nézegetnénk. Amennyiben egyes folyamatokat különösen fontosnak tartunk, akkor érdemes lehet azokat megadnunk kivételként, nehogy az automatikus beállítások olyanra legyenek hatással, amit nem szerettünk volna. A folyamatokkal kapcsolatos beállításokat egy futtatás erejéig vagy végérvényesen is módosíthatjuk, és igény szerint a folyamatos felfüggesztést is beállíthatjuk.

Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.