Hirdetés

Profi PDF dokumentumot akarsz készíteni? A PC World segít!



|

PDF-fájlt már a Windows 10 is képes készíteni, de ha profi dokumentumot szeretnél, a novaPDF-re lesz szükséged, ezt pedig ajándékba kapják a PC World magazin vásárlói.

Hirdetés

Kiváló és mindenki által gyakran használt dokumentumformátum a PDF, az ilyen fájl ugyanis garantáltan ugyanúgy jelenik meg minden eszközön, ahogy elkészítették.

Ugyanakkor nem feltétlenül egyszerű a PDF elkészítése, és a speciális műveletek is fizetős szoftvert igényelnek. A novaPDF-fel egyedi szabályaid szerint alkothatsz PDF-et szinte bármilyen dokumentumból, akár egyetlen kattintással.

Hirdetés

Szoftveres nyomtató

Ahogy a Windows integrált megoldásával, úgy a novaPDF-fel is akkor készíthetsz legegyszerűbben PDF-fájlt, ha a szoftveres nyomtatási funkciót választod. Ez a szoftver azonban ilyenkor nem csupán egy egyszerű printerként funkcionál, hanem saját vezérlőablakát jeleníti meg, ahol számos extra szolgáltatás közül választhatsz.

Ehhez érdemes elsőként a program főablakában saját profilokat létrehozni, ezeknél megadhatod, hogy a PDF-be nyomtatás milyen paraméterek szerint történjen. Rögzítheted a PDF verzióját, a célmappát, az alapértelmezett megjelenítést, könyvjelzőket állíthatsz be, beágyazhatod a felhasznált fontokat, és azt is meghatározhatod, hogy milyen parancsok fussanak le a PDF elkészítését követően.

A metaadatok kitöltését is megejtheted itt, hogy ne utólag kelljen ezzel fáradoznod, végezetül az elkészült profilodat másolhatod, módosíthatod és akár exportálhatod is. A PDF-ekbe automatikusan keretet is illeszthetsz, sőt több PDF-fájlt is egymáshoz fűzhetsz mindössze a megfelelő profilt kiválasztva.

A novaPDF 10 Lite angol kezelőfelülete egészen szövevényes, nem igazán nevezhető felhasználóbarátnak, ám rengeteg opciót kínál, és ha kiismerted, nagyon hatékony segédeszköz lehet, amellyel professzionális PDF-fájlokat készíthetsz egyetlen kattintással.

A PC World olvasói a Lite verzióhoz örök licencet kapnak, amelyből sajnos az AES titkosítási opció és az e-aláírás, valamint a vízjel beágyazása hiányzik, de így is nagyon hatékony segédeszköz lehet

A havonta megjelenő PC World magazinban további teszteket, cikkeket és elemzéseket találsz teljes verziós programok, biztonsági szoftverek és ajándék PC-játék társaságában, keresd az újságárusoknál, vagy rendeld meg a linkre kattintva!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.