Hirdetés

Programok és webszolgáltatások - A hónap szoftverei



|

Összeszedtük a hónap legjobb szoftvereit és webes szolgáltatásait. Jó szemezgetést!

Hirdetés

Ginger

 

Ha sok levelet írunk idegen nyelven, nem mindig van időnk a helyesírás és a nyelvhelyesség ellenőrzésére. A Ginger viszont a háttérben figyelve segít abban, hogy a címzett semmi kivetnivalót se találhasson a fogalmazásunkban. Kliensoldali programként vagy böngésző-beépülőként is elérhető, és nemcsak az elgépelésekre, hanem az igeidő vagy a többesszám/egyesszám tévesztésekre is figyelmeztet. Rendelkezik értelmező- és szinonimaszótárral, valamint fordítómodullal is, utóbbi sajnos nem nevezhető megbízhatónak magyar nyelvű forrás esetén. A szolgáltatásba egy személyes trénert is beépítettek, melynek segítségével tovább mélyíthetjük nyelvtudásunkat.

gingersoftware.com
korlátozottan ingyenes

Hirdetés

Waterfox

 

Úgy tűnik, még egy ideig várnunk kell az első olyan Firefoxra, amely teljes egészében ki tudja használni a 64 bites architektúrák erejét. Ha a Mozilla nem lép, megteszik ezt a külső fejlesztők, akik a nyílt forráskódú böngészőre építve elkészítették a tűzróka vizes verzióját, amely ismerős felületet kínál 64 bit mellett minimális, ám mérhető teljesítménytöbblettel.

waterfoxproject.org
ingyenes

Application Mover

 

Mappákat, fájlokat egyszerű mozgatni, ám a telepített alkalmazásokat rendszerint csak egy újrainstallálással lehet átköltöztetni egyik háttértárról a másikra. A segédprogram ezt az űrt tölti ki, hiszen nemcsak a programokat másolja át, hanem a vonatkozó registry-bejegyzéseket, parancsikonokat és telepítési információkat is átírja. Egyszerre csak egy szoftvert mozgassunk vele!

funduc.com
ingyenes

DocuFreezer

 

Dunát lehetne rekeszteni a PDF-konvertáló alkalmazásokkal, ám kevés olyan van, amvel egy kattintással és tömegesen képeket készíthetünk dokumentumainkból. A DocuFreezer pontosan ezt kínálja, közreműködésével JPG, PNG és TIFF állományokba menthetjük állományainkat, hogy azokat később a fogadó fél ne módosíthassa, sőt így egy weboldalba is beágyazhatjuk a fájlokat.

docufreezer.com
magáncélra ingyenes

Mediapurge

 

Zenei gyűjteményünk rendbe rakásához nem is találhatnánk jobbat Peter Lorenz segédprogramjánál, amivel rátalálhatunk a felesleges duplikátumokra háttértárainkon, fájlnév vagy metainformáció alapján szortírozhatjuk zenéinket (akár az audioalapú összehasonlítást választva), tömegesen módosíthatjuk azokat, illetve szinkronizálhatjuk gyűjteményünket egy médiaszerverrel.

peter-ebe.de
ingyenes

Mail Viewer

 

Az XP-ről váltóknál gyakran felmerül problémaként a korosabb levelezőrendszerekből (Windows Live, Outlook Express) importált üzenetek megnyitása. Ez esetekben a Mail Viewer segédprogramot érdemes elindítani, ami elboldogul a régi adatbázisokkal és formátumokkal, melyek között kereshetünk, sőt portable kiadása is létezik, így még telepítenünk sem feltétlenül kell.

mitec.cz
ingyenes

ServiceTray

 

Ha van olyan Windows szolgáltatás, amit gyakran kapcsolunk ki és be (például Bluetooth-modul), akkor fáradságos folyamatosan elnavigálni a rendszer beállításaihoz. Helyette inkább telepítsük a kis erőforrás-igényű segédprogramot, amivel egy folyamatot – egy gyors konfigurálást követően – állandó figyelemmel kísérhetünk, és két kattintással bármikor lekapcsolhatunk.

coretechnologies.com
ingyenes

import.io

 

Bármely weboldalból interaktív adattáblát készíthetünk a jelenleg még béta állapotú szolgáltatással. A strukturálatlan információkat a böngészőalapú felülettel rendelkező kliensen keresztül háromféle módszerrel változtathatjuk adatszolgáltatássá, hogy azokat utána a profilunkon belül figyelemmel kísérjük, egymással kombináljuk. A fizetős csomagokkal gyorsabb frissítéseket kapunk.

import.io
korlátozottan ingyenes

Krusader

 

A Total Commanderhez hasonlóan kétpaneles elrendezéssel dolgozó fájlmenedzser főként a KDE felülethez készült, de más környezetben is elboldogul. Rendkívül hosszú funkciólistája bármilyen állománykezelés esetén hasznunkra lehet, főleg ha nagy mennyiségű adatot szeretnénk egyszerre megmozgatni. Érdemes egy próbát tenni vele, meglepően mély a Krusader tudása.

krusader.org
ingyenes
 

Webszolgáltatások

ReSnap

 

A közösségi oldalakra (Facebook és Twitter) feltöltött képekből és bejegyzésekből látványos, grafikákkal tarkított albumot készíthetünk a szolgáltatással, amelynek fő célja, hogy mindezt kinyomtatva megrendeljük, ám a végeredményt az interneten keresztül is megoszthatjuk.

resnap.com
ingyenes

Disconnect Search

 

Sajnos az internetes böngészők pontosan tudják azt, hogy általában mire szoktunk rákeresni, sőt nemcsak ők, hanem a weboldalak is lekérhetik ezeket az adatokat. A VPN-alapú szolgáltatással azonban anonim módon kutathatunk a neten, legyen szó bármely népszerű webes keresőről.

disconnect.me/search
ingyenes

Unblockus

 

A világhálón mesterségesen felhúzott határokat kerülhetjük meg a megoldással, amelynek különlegessége, hogy nemcsak PC-n és okostelefonon élhetünk előnyeivel, hanem konzolunkat (Xbox, Playstation, Wii) és tévénket (Sony, Panasonic, LG, Samsung) is hozzá csatlakoztathatjuk.

unblock-us.com
4,99 USD/hónap

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.