Hirdetés

Projekt az elektromos eszközök újrahasznosítására



|

Megtörtént az első lépés a kiszolgált perifériák újrahasznosítása felé.

Hirdetés

Az Electronic Industries Alliance bejelentette az elektronikus eszközök begyűjtésére és újrahasznosítására irányuló vezető projektjét. Az októberben kezdődő egyéves projekt célja az adatgyűjtés annak érdekében, hogy később létre tudjanak hozni egy költséghatékony, sokkal állandóbb rendszert. "Az első projekt fogja letesztelni a különböző modelleket az ország (USA) különböző pontjain, és az így nyert információkat egy hosszú távú újrahasznosítási program kifejlesztésére fogjuk felhasználni" - nyilatkozta Kerry Fennelly, a kereskedelmi szövetség szóvivője.



A résztvevők között megtalálható a Hewlett-Packard és a Sony is, ezek a társaságok nemrég kezdtek bele saját újrahasznosítási programjaikba. A HP múlt hónapban indította be díjfizetésen alapuló szolgáltatását, amelynek során a fogyasztók és az üzleti vállalkozások könnyedén elszállíttathatják elavult elektronikai cikkeiket. A Sony ötéves programját tavaly októberben kezdte el Minnesota államban.



Az elektromos eszközök újrahasznosítását a high-tech ipar robbanásszerű fejlődésének évei során rövid úton elintézték, magyarul nem igazán foglalkoztak vele. Ez az ügy azonban utóbbi hónapokban egyre nagyobb figyelmet kap a különböző kormányzati és környezetvédelmi csoportok körében, és a gyártók is fokozottan figyelnek az újrahasznosítás témájára. Az egyik központi téma az újrahasznosítással kapcsolatos tárgyalások során az elavult elektromos eszközök begyűjtésével, kiválogatásával, felújításával és újrahasznosításával járó költségek.



Minden újrahasznosítási programnak meg kell birkóznia azzal a problémával, hogy a PC-hez vagy tévéhez hasonló eszközökben nagyon sokféle anyag található, többek között különböző műanyag, üveg és fém fajták. Ezen kívül néhány anyag - például az ólom - mérgező hatással lehet a környezetre, ezért ezekre külön figyelni kell. Az elektromos szemét nagymértékű felhalmozódásának egyik legjárhatóbb útja jelenleg az, ha a gyártók visszaveszik a már használhatatlan elektromos eszközöket, és a bennük található anyagok egy részét újrahasznosítják, a többit pedig biztonságos körülmények között megsemmisítik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.