Hirdetés

QR-kóddal újít a Windows 10-es kékhalál



|

A QR-kódnak hála kevésbé lesz rejtélyes a kék képernyős hibaüzenet.

Hirdetés

A Windows történetében mindig is jól ismert, de kellemetlen jelenség volt a kékhalál. Akkor ugrik fel, amikor valami komoly gondba ütközik a PC, az operációs rendszer pedig összeomlik. 

Hirdetés

Ilyenkor megjelenik a kék képernyő, ami néhány információmorzsát ad arról, hogy mi a gond. Az átlagfelhasználó azonban ebből semmit nem ért. 

A Microsoft igyekszik érthetőbbé tenni a kékhalált. A reddites felhasználók azt vették észre, hogy a Windows 10 előzetesének a 14316-os buildjében a kékhalál már QR-kóddal jelenik meg. 

A QR-kódot be lehet szkennelni az okostelefonnal, ami utána egy weboldalra irányít át. Ez magyarázza el, hogy miért omlott össze a rendszer. 

Egyelőre a kód csak a windows.com/stopcode oldalra irányítja a felhasználókat, ami mindössze azt mondja el, mit jelent a kék képernyő általánosságban. 

Sokan azt remélik, hogy a Windows 10 következő nagy frissítésére mindegyik hiba külön QR-kódot és magyarázatot kaphat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.